ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΠΩΝ...

Μπορεί στο Βατικανό να πραγματοποιήθηκε μία πραγματική γιορτή με πάνω από 1 εκατ. πιστούς από όλο τον κόσμο που έσπευσαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ...

της Ρώμης για να παραβρεθούν στην αγιοποίηση του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ και του Πάπα Ιωάννη XXIII, αλλά ένα… σκάνδαλο στιγμάτισε την ημέρα χαράς.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντζι, ο οποίος είχε την ευκαιρία πριν την έναρξη της τελετής να συνομιλήσει με τους αξιωματούχους της Αγίας Έδρας και με τον στενό συνεργάτη του Πάπα Φραγκίσκου, τον Τζορτζ Κλούνεϊ του Βατικανού, μονσινιόρ Γκέοργκ Γκενσβάιν, εμφανίστηκε ντυμένος με μαύρο κοστούμι
και γραβάτα, εντυπωσιάζοντας με την κομψότητά του.
Δεν είχε τόσο θετικά σχόλια, όμως, η ενδυματολογική επιλογή της πρώτης κυρίας της χώρας, Ανιέζε Λαντίνι, η οποία εμφανίστηκε στο πλευρό του συζύγου της φορώντας φούστα, λίγα εκατοστά πάνω από το γόνατο!
Η παρουσία της με το ακατάλληλο για πολλούς πιστούς στυλ, προκάλεσε αντιδράσεις ανάμεσα στους χρήστες των τόπων κοινωνικής δικτύωσης.
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που την κατηγόρησαν επειδή τόλμησε να φορέσει κάτι τέτοιο την ημέρα της αγιοποίησης, ενώ ακόμα και η δημοσιογράφος του καθολικού περιοδικού Famiglia Cristiana, Ανα Κιάρε Βάλε, έγραψε: «Είναι και ο Ρέντζι και η σύζυγός του με φούστα πάνω από το γόνατο. Ωχ ωχ ωχ ωχ».
Δεν ήταν η μοναδική, ωστόσο, καθώς τα τιτιβίσματα έπεφταν βροχή, με πολλούς να γράφουν: «Η κυρία Ρέντζι δεν είναι σίγουρα κομψή με τη φούστα πάνω από το γόνατο», «Είναι δυνατό να μη γνωρίζουν το πρωτόκολλο για τέτοιες περιστάσεις;», ενώ ούτε τα ψηλοτάκουνα της κυρίας Ρέντζι πέρασαν απαρατήρητα. Vergogna, όπως θα έλεγαν οι σκληροπυρηνικοί καθολικοί.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Αναζητήσεις
σκανδαλα αγιοποιησης
Τυχαία Θέματα