Τις 25.000 θα φτάσουν οι μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2013



Τη μετακίνηση 25.000 υπαλλήλων του Δημοσίου εντός του 2013 επιβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγελο Βενιζέλο, όπως είχε αποκαλύψει το Πρώτο Θέμα....

Ο κ. Μανιτάκης δήλωσε πως οι 12.500 από αυτούς θα μετακινηθούν
μέσω του μέτρου της διαθεσιμότητας, στο πρώτο εξάμηνο αυτού του χρόνου, ενώ επανέλαβε πως δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις.
Σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε με δήλωσή του την άμεση προκήρυξη των προς κάλυψη θέσεων. Ο κ. Μανιτάκης επισήμανε πως τα κενά στο δημόσιο τομέα είναι πολυπληθέστερα και ότι όσοι βρεθούν σε διαθεσιμότητα θα μετακινηθούν άμεσα, εφόσον οι αιτήσεις φτάνουν έγκαιρα από τις υπηρεσίες.
Ο κ. Μανιτάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την αξιολόγηση των δομών του κράτους, η οποία έχει φτάσει, όπως είπε, στην ολοκλήρωσή της, για την αξιολόγηση του προσωπικού και το θεσμό της κινητικότητας.
Ο κ. Βενιζέλος από την πλευρά του εξέφρασε την στήριξη του κόμματός του στο έργο της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Δήλωσε επίσης ότι στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα, κοινωνία και οικονομία και ζήτησε να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, στο πλαίσιο της νομισματικής και δημοσιονομικής ασφάλειας.
Keywords
Τυχαία Θέματα