Εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης στη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα

Με την εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης του Κωνσταντίνου Κάτσενου, ενός από τους κατηγορούμενους που αρνούνται κάθε συμμετοχή στην οργάνωση, συνεχίστηκε η δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα». Όλοι οι μάρτυρες, πρώην συνάδελφοι, φίλοι και συγγενείς του Κάτσενου, ισχυρίστηκαν πως η κατηγορία περί συμμετοχής του στην οργάνωση είναι ανυπόστατη και σχετίζεται με την δράση του στον αντιεξουσιαστικό χώρο...

Ειδικότερα, ο αδερφός του,
που διδάσκει οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Ανοβέρου, κατέθεσε πως ο Κ. Κάτσενος «βρίσκεται εδώ λόγω των πολιτικών του απόψεων. Ελπίζω ότι δε θα ζήσουμε μια μεταμοντέρνα εκδοχή των φρονηματικών διώξεων του παρελθόντος». Παράλληλα, περιέγραψε τον αδερφό του σαν «αλτρουιστή».

Αναφερόμενος στις μέρες της σύλληψης των κατηγορούμενων για τη συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, την άνοιξη του 2010, όταν ο Κ. Κάτσενος διέφυγε τη σύλληψη από τις αστυνομικές αρχές, ο αδερφός του έκανε λόγο «για βομβαρδισμό της κοινής γνώμης από τις διωκτικές αρχές και τα ΜΜΕ με ψεύτικα στοιχεία που ενοχοποιούσαν τον αδερφό μου και τα οποία ουδέποτε αποδείχθηκαν. Ήταν φυσιολογικό να πανικοβληθεί και να κρυφτεί». Και αυτός, όπως και άλλοι μάρτυρες, επικαλέστηκε επιπλέον το γεγονός πως ο κατηγορούμενος παραδόθηκε μόνος του στις διωκτικές αρχές λίγο πριν την έναρξη της δίκης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε και η κατάθεση του πατέρα του Κ. Κάτσενου. Ερωτήθηκε από τον εισαγγελέα για κάποιες υπηρεσιακές σφραγίδες της αστυνομίας που βρέθηκαν στο διαμέρισμα όπου κατοικούσε μαζί με τη σύζυγό του. Σε άλλο διαμέρισμα του ίδιου ακινήτου κατοικούσε ο κατηγορούμενος. Ο πατέρας του Κ. Κάτσενου ανέφερε πως οι συγκεκριμένες σφραγίδες ανήκαν σε συνεταίρο επιχείρησης που διατηρούσε «την δεκαετία του 70' και του '80 όταν ο γιος μου ήταν νήπιο ή μαθητής. Όταν έκλεισε η επιχείρησή μου, τις παρέδωσα χωρίς ποτέ να τις εξετάσω ή να ενδιαφερθώ για την προέλευσή τους».

Επιπλέον, ερωτώμενος από την υπεράσπιση ανέφερε πως ο γιος του ουδεμία γνώση είχε για την ύπαρξη των συγκεκριμένων σφραγίδων, ούτε προέκυψε κάποιο στοιχείο κατά την αστυνομική έρευνα πως τις είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.
Πηγή: tovima.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα