Θύμα κακομεταχείρισης η Τιμοσένκο;

Η ηγέτις της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία, Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία βρίσκεται στη φυλακή από τον Αύγουστο, υποφέρει από προβλήματα υγείας, τα οποία οφείλονται στην κακομεταχείρισή της, δήλωσε σήμερα η Τσέχα ευρωβουλευτής και γιατρός Ζουζάνα Ροϊτόβα σε συνέντευξη που παραχώρησε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων CTK....

«Της έχουν πάρει τα δεκανίκια της και έχουν σταματήσει τη χορήγηση της θεραπείας αναλγητικών» δήλωσε η Ροϊτόβα, η οποία μπόρεσε να δει στην Ουκρανία ιατρικό ιστορικό της Τιμοσένκο του Νοεμβρίου.
Η Τιμοσένκο, η οποία
υποφέρει από πόνους στην πλάτη, «ήταν αναγκασμένη να υποστεί μακρές ανακρίσεις, πολλών ωρών. Έχει πραγματικά βασανιστεί και ταλαιπωρηθεί» πρόσθεσε.
Το ιατρικό ιστορικό του Νοεμβρίου «καταδεικνύει σαφώς ότι οι παθήσεις που διαπιστώθηκαν εκείνη την εποχή στην οσφυϊκή χώρα ήταν τόσο σοβαρές, που έχρηζαν κατάλληλης θεραπείας, κυρίως ξεκούρασης στο κρεβάτι και μιας θεραπείας αναισθητικών» δήλωσε η Τσέχα ευρωβουλευτής.
Η Ροϊτόβα, η οποία έχει διατελέσει επίσης και υπουργός Υγείας της Τσεχίας, έφτασε την Κυριακή στην Ουκρανία για να συντάξει για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκθεση όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας της Τιμοσένκο. Οι ουκρανικές Αρχές δεν επέτρεψαν ωστόσο στη Ροϊτόβα να επισκεφθεί την Τιμοσένκο.
Keywords
Τυχαία Θέματα