Τέρμα τα παράθυρα για μεγάλους φοροφυγάδες

Το κυνήγι των φοροφυγάδων είναι μονόδρομος για τον γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής και στον δημοσιογράφο Νίκο Χασαπόπουλο.
«Θα πανηγυρίσω όταν καταφέρω να τσακώσω τους μεγαλοφοροφυγάδες που βρίσκουν ένα σωρό παραθυράκια για να ξεφύγουν» αναφέρει ο κ. Θεοχάρης....

Ο ίδιος δεν δείχνει ικανοποιημένος για τις χειροπέδες και τη διαπόμπευση όσων συλλαμβάνονται για φοροδιαφυγή.
«Λίγο-πολύ όλοι έχουμε κάνει κάτι. Κάποιος με ένα ημιυπαίθριο, κάποιος άλλος που δεν έδωσε απόδειξη, κάποιος που απέκρυψε εισοδήματα ή δεν δήλωσε περιουσιακά
στοιχεία. Κατά έναν τρόπο όλοι είμαστε φοροφυγάδες. Οι συλλήψεις και η διαπόμπευση φορολογουμένων πρέπει να γίνονται μόνο για τα «μεγάλα ψάρια», να παραμένουν ένα όπλο στη φαρέτρα μας» αναφέρει.
Ομολογεί τη διαφθορά στις Εφορίες
Ο κ. Θεοχάρης ομολογεί ότι η δαιφθορά συνεχίζει να υπάρχει στις Εφορίες και αναφέρει ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η κατάργηση των ταμείων όλων των ΔΟΥ.
«Στα ταμεία των ΔΟΥ παρουσιάζεται η μεγαλύτερη διαφθορά και εκεί θα συναντήσετε τυς περισσότερους επίορκους υπαλλήλους. Φτάνει μόνο να κοιτάξει κανείς πόσες ΕΔΕ διατάσσονται κάθε χρόνο για υπαλλήλους των ΔΟΥ. Θα καταργήσω τα Ταμεία, δεν χρειάζονται. Οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν απευθείας στις τράπεζες ή μέσω των ΕΛΤΑ» αναφέρει.
Οι μεγαλο-φοροφυγάδες
Ο γενικός γραμματέας Εσόδων αναφέρει επίσης ότι άνθρωποι εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν παρά το νόμο.
«Είναι δυνατόν να ξέρω κάποιον συμμαθητή μου, να τον γνωρίζω από μικρή ηλικία, να γνωρίζω την οικογενειακή του κατάσταση και σήμερα να τον βλέπω ξαφνικά με σπιταρόνες και με πέντε αυτοκίνητα;» διερωτάται ο κ. Θεοχάρης.
Ομολογεί ταυτόχρονα ότι το φορολογικό σύστημα όπως είναι δομημένο εξυπηρετεί τον υπάλληλο και όχι τον πολίτη και ότι υπάρχουν φορολογικές αδικίες.
Κριτική στην Τρόικα
Ο κ. Θεοχάρης δέχεται ότι η Τρόικα φέρνει κάποιες ιδέες και παρέχει την τεχνογνωσία αλλά, όπως λέει, «πολλές φορές οι Τροικανοί είναι χαμένοι στη μετάφραση». Εξηγεί ότι «άλλα λέει ο ένας και άλλα λέει ο άλλος».
Είναι ο ίδιος θύμα της κρίσης
Ο κ. Θεοχάρης είναι και ο ίδιος τραγικό θύμα της οικονομικής κρίσης και αποκαλύπτει ότι με μισθό 2.650 ευρώ το μήνα, πρέπει να πληρώνει στεγαστικό δάνειο 1.400 ευρώ, έχει σύζυγο απολυμένη,πατέρα απόστρατο που τον «ψέλνει» γιατί του έκοψαν το 57% της σύνταξής του και μητέρα που έκλεισε το μαγαζί της.
Παρ' όλα αυτά δηλώνει ότι ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής κυρίως των μεγάλων οφειλετών συνεχίζεται.
Δηλώνει ικανοποιημένος με γιατί με την κατάργηση του σήματος τελών κυκλοφορίας εξοικονομήθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ για το κράτος και 500.000 ανθρωποώρες για τους φορολογούμενους, αφού μπορούν πλέον από το σπίτι τους να πληρώσουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα