Συρία: «Τρομοκράτης είναι ο πρόεδρος Άσαντ και όχι το Μέτωπο αλ Νόσρα»



Για τους Σύρους, που διαδηλώνουν κάθε Παρασκευή από τον Μάρτιο του 2011, ο μοναδικός «τρομοκράτης» στη Συρία είναι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ και όχι το Μέτωπο αλ Νόσρα, μια ομάδα των σύρων εξεγερμένων που φέρεται να συνδέεται με την αλ Κάιντα και την οποία οι ΗΠΑ περιέλαβαν στον μαύρο κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις....

«Ευχαριστούμε όλους τους ‘τρομοκράτες’ στη Συρία που μάχονται κατά του Άσαντ.

Ανήκουμε
όλοι στο Μέτωπο αλ Νόσρα», έγραφε ένα πανό στην ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, όπου μαίνονται μάχες μεταξύ των εξεγερμένων και του τακτικού στρατού.

Κρατώντας σημαίες της επανάστασης, ομάδες ανδρών και παιδιών πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Χάζα ζητώντας την πτώση του καθεστώτος, υπό το βλέμμα των εμπόρων.

Η απόφαση των ΗΠΑ να περιλάβουν την αλ Νόσρα στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις έχει προκαλέσει επικρίσεις στη Συρία και κύμα συμπάθειας προς την εξτρεμιστική αυτή ομάδα από τους ακτιβιστές και τους μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Οι διαδηλωτές σχολίασαν επίσης την πρόσφατη δήλωση ρώσου αξιωματούχου, σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορεί να αποκλειστεί μια νίκη της αντιπολίτευσης στη Συρία.

Στην Κφαρ Νάμπαλ, ένα πανό έγραφε «Όσα παίρνει ο άνεμος» και δίπλα είχε ένα σκίτσο που έδειχνε τον Άσαντ να πέφτει στην αγκαλιά του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
Keywords
Τυχαία Θέματα