Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί

Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων εξαιτίας των κινητοποιήσεων των γιατρών. Κοινό αίτημα του κλάδου είναι η αναστολή της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, μέχρι να καθοριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις σχεδιασμού και κανόνων λειτουργίας του Οργανισμού....
Πιο συγκεκριμένα, από χθες έως και την Παρασκευή απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ οι οποίοι ζητούν μεταξύ άλλων αύξηση των αμοιβών των γιατρών που θα συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ,
εθνική συλλογική σύμβαση όπου οι αμοιβές θα καθορίζονται κατά πράξη και κατά περίπτωση καθώς και κατοχύρωση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ιδιωτών γιατρών που θα εντάσσονται στο νέο φορέα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν και αυτή την εβδομάδα την αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και στην εργασιακή εφεδρεία.
Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν μέχρι σήμερα Τρίτη τα ιδιωτικά ιατρεία όλης της χώρας λόγω των κινητοποιήσεων που πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Οι ιδιώτες γιατροί διαμαρτύρονται για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ενώ παράλληλα ζητούν να τους καταβληθούν τα χρέη του ΟΠΑΔ που αγγίζουν τα 350 εκατομμύρια ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα