E.E.: "Η Λιβύη θα αντικαταστήσει το ιρανικό πετρέλαιο της Ελλάδας"

Στις 23 Ιανουαρίου αναμένεται η επίσημη απόφαση της ΕΕ όπου για την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν. Αυτό βέβαια μπορεί να σημαίνει και την υλοποίηση της απόφασης του Ιράν για απόπειρα κλεισίματος των στενών του Χορμούζ, οπότε να πάμε γενικά σε "θερμή" ανάφλεξη.

Η απόφαση για επιβολή εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο ουσιαστικά
έχει ληφθεί μετά την.....
άρση και των τελευταίων αντιρρήσεων από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, χώρες ιδίως του ευρωπαϊκού Νότου που κατά τεκμήριο αποτελούν τους μεγαλύτερους αποδέκτες του ιρανικού αργού.

Ειδικά για την Ελάδα υπήρξαν οι διαβεβαιώσεις των Ευρωπαίων ότι "Θα βρεθεί λύση με την ανοικτή πίστωση που δίνει τώρα το Ιράν (σ.σ. μοναδική χώρα στον πλανήτη που δίνει ανοικτή πίστωση στην Ελλάδα) κυρίως από την Λιβύη που ελέγχεται 100% από τους δυτικούς και θα "πειστεί" να δώσει ανοικτή πίστωση στην Ελλάδα".

Ενδεικτικό είναι πως η Ελλάδα εισάγει μέχρι και το 40% των αναγκών της σε πετρέλαιο σε τρέχοντα συμβόλαια από το Ιράν, ενώ ανάλογα ποσοστά αφορούν και στις περιπτώσεις της Ισπανίας, της Τουρκίας και δευτερευόντως της Ιταλίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα