Συνάντηση Θ. Καράογλου με πολυτέκνους


Θέματα που αφορούν στις πολύτεκνες οικογένειες συζήτησε σήμερα, στο Διοικητήριο, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Θεσσαλονίκης «Οι Άγιοι Πάντες».....

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος υπέβαλε στον υπουργό μια σειρά από αιτήματα των πολυτέκνων, μεταξύ αυτών, να δοθεί προτεραιότητα στο διορισμό των πολύτεκνων εκπαιδευτικών και να αρθεί η απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος αυτοδίκαιης μεταγραφής
παιδιών πολυτέκνων σε ΑΕΙ και Α-ΤΕΙ.

«Οι πολύτεκνοι έχουν στα χέρια τους το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας μας που είναι τα παιδιά» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Καράογλου και συνέχισε:
«Τα προβλήματα των πολυτέκνων διαιρούνται σε δυο κατηγορίες. Όσον αφορά στα οικονομικά, υπενθυμίζω ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία η χώρα μας δίνει αγώνα επιβίωσης, ο οποίος πιστεύω ότι θα έχει αίσια κατάληξη. Σχετικά με τα θεσμικά, εκτιμώ ότι από τη στιγμή που δεν έχουν οικονομικό κόστος, μπορούν να επανεξεταστούν».

Από την πλευρά του ο κ. Θεοτοκάτος προέτρεψε την πολιτεία να στρέψει την προσοχή της στο δημογραφικό πρόβλημα, στους πολύτεκνους και στα παιδιά, ώστε η χώρα μας «να μην εξελιχθεί σε χώρα γερόντων».
Keywords
Τυχαία Θέματα