Συλλήψεις σε περιοχές της Ηπείρου για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών

Αυξημένοι είναι το τελευταίο τριήμερο οι αριθμοί των περιπτώσεων διακίνησης σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών που εντοπίζονται στην Ήπειρο, κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στην Δίωξη Ναρκωτικών που έχει αυξήσει τους ελέγχους της....

Η μεγαλύτερη ποσότητα εντοπίστηκε στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών με την σύλληψη ενός Αλβανού και ενός Έλληνα ηλικίας 36 και 49 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια μεγάλης ποσότητας
ναρκωτικών ουσιών, μεταφορά και κατοχή αυτών με σκοπό την εμπορία. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε παραλία στην περιοχή της Πλαταριάς τέσσερις σάκους κάνναβης.
Στη συνέχεια και ενώ ο χώρος τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση, συνελήφθη 49χρονος Έλληνας, οδηγός επιβατικού αυτοκινήτου, ο οποίος προσήλθε στο σημείο και παρέλαβε τους τέσσερις σάκους, που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 100 κιλών και 898 γραμμαρίων.
Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας συνελήφθη στην παραλία «Ναυτίλος» του όρμου Πλαταριάς, ένας 36χρονος Αλβανός, ο οποίος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε εναποθέσει στην παραλία της Πλαταριάς Θεσπρωτίας με σκάφος τους τέσσερις σάκους καθώς και άλλους πέντε σάκους με κάνναβη βάρους 148 κιλών 826 γραμμαρίων.

Στο μεταξύ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός ακόμη οδηγού επιβατικού αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του 33χρονου Έλληνα, ο οποίος διευκόλυνε ως προπομπός την μεταφορά των ναρκωτικών από τον 49χρονο συλληφθέντα. Ο συγκεκριμένος, ύστερα από καταδίωξη, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο, το οποίο ανεφλέγη από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και διέφυγε εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας.
-Επίσης στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνελήφθησαν δύο άτομα, ηλικίας 25 και 23 ετών, γιατί ύστερα από έλεγχο στο αυτοκίνητό τους, που οδηγούσε ο 25χρονος βρέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης βάρους 200 γραμμαρίων. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες ενεργούσαν κατ' εντολή και υπό την καθοδήγηση 25χρονου, ο οποίος αναζητείται. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Άρτας.
-Σήμερα το πρωί, συνελήφθη στην περιοχή «Βοτανικός» Ιωαννίνων, 25χρονος Πακιστανός γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν μέσα σε τσάντα, δεκαπέντε σπιρτόκουτα με κάνναβη συνολικού βάρους 30,1 γραμμαρίων, τέσσερις νάιλον συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 15,3 γραμμαρίων και δέκα κούτες, που περιείχαν εκατό πακέτα με λαθραία τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης. Ο 25χρονος αλλοδαπός διακινούσε τα ναρκωτικά σε χρήστες, ενώ οι συνεργάτες του αναζητούνται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα