Στουρνάρας: Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι στα ακίνητα

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων στα ακίνητα, πέραν όσων έχουν ήδη θεσμοθετηθεί...

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του παρέμβασης χθς στο δελτίο του Mega, ανέφερε:
«Ό,τι παίρναμε θα παίρνουμε» και διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση αναζητεί την καλύτερη και δικαιότερη λύση για το ζήτημα
της φορολογίας των ακινήτων.
«Δεν υπάρχει κανένας νέος φόρος στα ακίνητα», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις βουλευτών ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας νέος φόρος», και προανήγγειλε μείωση της φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων.
«Με μεγάλη κατάπληξη άκουσα τις τοποθετήσεις στη Βουλή, αλλά και στα ΜΜΕ, για τη φορολόγηση ακινήτων. Ουδείς νέος φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στα ακίνητα. Το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε, χθες, σχετική ανακοίνωση που φαίνεται ότι όλοι την έχουν αγνοήσει», είπε και πρόσθεσε:
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως το πρόβλημα που έχει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Η πρώτη προτεραιότητα είναι να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία».

Διευκρίνισε δε ότι «με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο τα νοικοκυριά που είναι κάτω από τις 25 χιλ. ευρώ έχουν όφελος».
«Θέλουμε έσοδα περίπου 3 δισ. το χρόνο από τα ακίνητα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε με δικαιότερους και απλούστερους φόρους», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει καμία φοροεπιδρομή, δεν σκοπεύουμε να βάλουμε κανένα νέο φόρο στα ακίνητα».

Καταλήγοντας, ο κ. Στουρνάρας είπε: Θέλω να καθησυχάσω τον κόσμο, γιατί υπάρχει μια τρομολαγνεία. Τα σενάρια που ακούγονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».
Keywords
Τυχαία Θέματα