Στο τραπέζι η συμμετοχή πολιτικών στελεχών



Ανοίγει στη ΔΗΜΑΡ η συζήτηση για τον ανασχηματισμό και τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη...

Ο προβληματισμός για την τοποθέτηση πολιτικών στελεχών στην κυβέρνηση έχει ενταθεί στην Αγ. Κωνσταντίνου τις τελευταίες ώρες, μετά και τη δημόσια σύγκρουση των δύο υπουργών Α. Μανιτάκη και Α. Ρουπακιώτη για την τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο που αφορούσε την απομάκρυνση των συμβασιούχων
που συνεχίσουν να εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις.
Ο Φ. Κουβέλης προβληματίζεται για την παρουσία των Α. Μανιτάκη και Α. Ρουπακιώτη στο κυβερνητικό σχήμα και γνωρίζει ότι αυτήν τη φορά θα δεχτεί ισχυρές πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου για την αντικατάστασή τους.
Στο ηγετικό επιτελείο του κόμματος συζητούνται για το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού πρωτοκλασάτα ονόματα της κοινοβουλευτικής ομάδας όπως ο γραμματέας του κόμματος και βουλευτής Επικρατείας Σ. Λυκούδης για τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών. Ο Φ. Κουβέλης εκφράζει έντονο προβληματισμό καθώς, με την υπουργοποίηση του Σπ. Λυκούδη, θα πρέπει να αναζητηθεί στέλεχος το οποίο θα αναλάβει τον συντονισμό των κομματικών οργανώσεων.
Ακούγονται επίσης τα ονόματα της Ασημίνας Ξηροτύρη για τη θέση υφυπουργού σε παραγωγικό υπουργείο (Ανάπτυξης ή Περιβάλλοντος) και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων Ν. Τσούκαλη (υφυπουργός στο υπ. Δικαιοσύνης) και Β. Οικονόμου (υφυπουργός στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας).
Σε περίπτωση που αυξηθούν κατά δύο οι υπουργικές θέσεις που θα καταλάβει η ΔΗΜΑΡ, στο κυβερνητικό σχήμα θα ενταχθεί ο Δ. Χατζησωκράτης (υφυπουργός στο Ανάπτυξης ή στο Περιβάλλοντος) αλλά και ο γιατρός Γ. Ευδοκιμίδης που θα αντικαταστήσει τη Φ. Σκοπούλη στο υπουργείο Υγείας, ενώ ο κ. Παπαθεοδώρου αναμένεται να παραμείνει στη θέση του υφυπουργού Παιδείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα