ΣΤΟ FAST TRACK ΕΞΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 5,6 ΔΙΣ!


Την υπαγωγή στο λεγόμενοfast track έξι επενδύσεων συνολικού ύψους 5,6 δισ. ευρώ, αποφάσισε την Τρίτη ηΔιυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Οι επενδυτικοί φάκελοι, μετά τησυμπλήρωση όλων των δικαιολογητικών από τους επενδυτές, θα διεκπεραιωθούν μέσααπό τις ταχείες διαδικασίες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Το fast trackπροβλέπεται από το νόμο 3894/2010 «Επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησηςΣτρατηγικών Επενδύσεων».... Η Επιτροπή συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργούΟικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου,
με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδη, Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, Μεταφορών Μ. Βορίδη και τουυφυπουργού Εξωτερικών Δ. Δόλλη.

Στο πλαίσιο της υπαγωγήςτων έξι επενδύσεων στο fast track, ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι «τα έργα αυτάπρόκειται να διεκπεραιωθούν μέσα από γρήγορες και απλές διαδικασίες, με τημέριμνα του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης, του Invest in Greece και της ΓενικήςΓραμματείας Στρατηγικών Επενδύσεων. Τα οφέλη για τη χώρα μας από τις επενδύσειςαυτές θα είναι πολλαπλασιαστικά, τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο καισυνολικά για την Ελλάδα, από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, τηνανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και συνολικά την ανάπτυξη τηςελληνικής οικονομίας».
Τα εγκεκριμένα επενδυτικάέργα είναι τα εξής:
1) Επένδυση στονμεταλλευτικό κλάδο για την αξιοποίηση κοιτάσματος χρυσού εντός μεταλλευτικώνπαραχωρήσεων στο Νομό Έβρου (Δ. Αλεξανδρούπολης) για την οποία έχει ήδη εκδοθείη εγκριτική πράξη του ΥΠΕΚΑ και θετική γνωμοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμούκαι Τουρισμού.
Εταιρεία: ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑΘΡΑΚΗΣ Α.Β.M.E
Προϋπολογισμός: 128,960εκατ. ευρώ
2) Ανάπτυξη συστοιχιώναιολικών πάρκων ισχύος 1.005 MW στην Κρήτη και διασύνδεση με το ηπειρωτικόσύστημα.
Εταιρεία: Elica Group
Προϋπολογισμός: 1,99 δισ.ευρώ
3) Κατασκευή ηλιοθερμικούσταθμού ισχύος 70 MW στη θέση Φουρνιά, Δ. Σητείας, Ν. Λασιθίου Κρήτης.
Εταιρεία: SOLAR POWERPLANT LASSITHI EPE
Προϋπολογισμός: 268 εκατ.ευρώ
4) Κατασκευή 12 Φ/Βπάρκων, ισχύος 166,142 MW στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας καιΔυτικής Ελλάδας.
Εταιρεία: Spes Solaris -Solar Concept A.E
Προϋπολογισμός: 332,284 εκατ.ευρώ
5) Αντλησοταμιευτικάσυστήματα αποθήκευσης και παραγωγής ενέργειας, ισχύος 587 MW, ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ του Δ. Αμφιλοχίας, Αιτωλοακαρνανίας, με δύο άνω ταμιευτήρες«ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ» και «ΠΥΡΓΟΥ».
Εταιρεία: ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΑ.Β.Ε.Τ.Ε.
Προϋπολογισμός:501.830.000 ευρώ
6) Αιολικό ΣύστημαΠαραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε.) Κρήτης, με ανάπτυξη 33 συστοιχιώνΑιολικών Σταθμών, ισχύος 1.077 MW, και διασύνδεση στο Εθνικό ΔιασυνδεδεμένοΣύστημα Ενέργειας μέσω υποβρυχίου καλωδίου.
Εταιρεία: ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΑ.Β.Ε.Τ.Ε.
Keywords
Τυχαία Θέματα