Στις κάλπες για το β' γύρο 50 εκατ. Αιγύπτιοι

Στις κάλπες για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών προσέρχονται σήμερα και αύριο περίπου 50 εκατ. Αιγύπτιοι, εν μέσω της πολιτικής έντασης που επικρατεί στη χώρα μετά την ακύρωση του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών, στις οποίες κυριάρχησαν οι ισλαμιστές.....
Οι Αιγύπτιοι να επιλέξουν το διάδοχο του Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος είχε ανατραπεί από μια λαϊκή εξέγερση το Φεβρουάριο του 2011. Στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών συμμετέχουν ο τελευταίος πρωθυπουργός του Μουμπάρακ,
Αχμαντ Σαφίκ, και ο υποψήφιος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Μοχάμεντ Μούρσι.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ψηφοφορία για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο θα είναι ειρηνική.

Ο Μπαν Κι Μουν «σημείωσε τον τεταμένο διάλογο και τις ανησυχίες των Αιγυπτίων για τις συνέπειες της απόφασης του ανώτατου συνταγματικού δικαστηρίου» που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, ανέφερε ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Νεσίρκι.
«Ο γενικός γραμματέας εκφράζει την έντονη ελπίδα ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών να πραγματοποιηθεί σε μια ειρηνική και ανοικτή ατμόσφαιρα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπός του.
Ο Μπαν θεωρεί ότι η σημερινή και αυριανή ψηφοφορία αποτελεί ένα «πολύ σημαντικό βήμα για τη μετάβαση προς τον εκδημοκρατισμό για τον οποίο οι Αιγύπτιοι αγωνίστηκαν τόσο υπομονετικά και θαρραλέα για να επιτύχουν».
Keywords
Τυχαία Θέματα