Στην Ουκρανία το Σάββατο ο πρωθυπουργός του Καναδά…

Στην Ουκρανία θα μεταβεί το Σάββατο ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ, για να συναντηθεί με τη μεταβατική κυβέρνηση της χώρας. Θα είναι ο πρώτος ηγέτης κράτους-μέλους της Ομάδας των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου που θα επισκεφθεί την... Ουκρανία μετά την κρίση, προσφέροντας στήριξη στη νέα, μεταβατική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στο Συντηρητικό κόμμα του Χάρπερ, ο ίδιος χαρακτηρίζεται ως «μαχητής του Ψυχρού Πολέμου» λόγω
της δυσπιστίας του απέναντι στη Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν.
Η επικριτική στάση του Καναδού πρωθυπουργού απέναντι στη Ρωσία και η στήριξή του προς την Ουκρανία αποδίδεται κυρίως στην πολυάριθμη ουκρανική κοινότητα στον Καναδά, η οποία αριθμεί πάνω από 1 εκατομμύριο (1,2 εκατ. Καναδοί ουκρανικής καταγωγής• ο Καναδάς είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ουκρανική κοινότητα στον κόσμο, μετά τα κράτη της πρώην ΕΣΔΔ).

Μετά το ταξίδι του στην Ουκρανία, ο Στίβεν Χάρπερ θα μεταβεί στη Γερμανία, όπου θα έχει συνάντηση με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αποτελεί έναν από τους εναπομείναντες διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία, προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα στον πρόεδρο Πούτιν.
Keywords
Τυχαία Θέματα