Στην Αθήνα η 6η διάσκεψη Κορυφής των δήμων της Ευρώπης

Τη διεξαγωγή της 6ης Διάσκεψης Κορυφής των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρώπης, θα διοργανώσει η Αθήνα, το Μάρτιο του 2014, ανακοίνωσε η προεδρεύουσα κα Μερσέντες Μπρέσο, στο Προεδρείο της Επιτροπής Περιφερειών, κατά τη διάρκεια της 142ης Συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες....

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Επιτροπής των Περιφερειών με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Αττικής
Γιάννη Σγουρό, θα υποδεχθεί, μαζί με την ηγεσία της Επιτροπής των Περιφερειών, πάνω από 800 επισκέπτες, μεταξύ των οποίων νυν και πρώην προέδρους ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, ευρωπαίους επιτρόπους, περιφερειάρχες και δημάρχους από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί το εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα συμπέσει με τον εορτασμό για τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Επιτροπής των Περιφερειών.

Ο κ. Σγουρός, αμέσως μετά την ανακοίνωση, ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του να αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής τη διοργάνωση και δήλωσε ότι «σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα αλλά και για την Ευρώπη, είναι ευκαιρία εμείς που συμμετέχουμε στην Επιτροπή των Περιφερειών, να στείλουμε ένα μήνυμα προς τις ηγεσίες και τα θεσμοθετημένα όργανα της Ε.Ε., ότι η Ευρώπη πρέπει να ενδυναμώσει τους θεσμούς της αλλά και τους δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών.
Keywords
Τυχαία Θέματα