Λάνθιμος | Βραβείο για το Lobster

10:58 31/1/2013 - Πηγή: Neolaia

Ο πολυβραβευμένος πλέον, Γιώργος Λάνθιμος, αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πως είναι από τους πιο ταλαντούχους ανερχόμενους του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας κινηματογραφιστής απέσπασε το βραβείο Αrte από το cinemart στο Ρότερνταμ με την ταινία του «Lobster».

To Lobster είναι η τέταρτη ταινία μεγάλου μήκους που θα γυρίσει. Η επιτροπή μελέτησε την πρόταση του σκηνοθέτη και έκανε λόγο για ένα «εξόχως συναρπαστικό και πολύ πρωτότυπο project από έναν από τους πιο ταλαντουχους,

ανερχόμενους δημιουργούς της τελευταίας δεκαετίας».

Τι είναι το Lobster; Μια ταινία που αφηγείται μια ιστορία αγάπης έξω από συμβάσεις στο μακρινό μέλλον. Εκεί όπου όσοι δεν κατορθώνουν να βρουν το ταίρι τους, μεταμορφώνονται σε ζώα κι απελευθερώνονται στο δάσος. Ο Γιώργος Λάνθιμος δηλώνει πως πρόκειται για «μια ιστορία για την αγάπη, δίχως να είναι μια συμβατική ερωτική ιστορία. Παρατηρεί τους τρόπους και τους λόγους που κάποιοι άνθρωποι έρχονται κοντά και γίνονται ζευγάρια, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Είναι μια ιστορία για τα τρομακτικά αποτελέσματα της μοναξιάς, του φόβου να πεθάνεις μόνος».

To Lobster είναι συμπαραγωγή της Ιρλανδίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ελλάδας.

Η διεθνής διάκριση της Cinemart συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο πέντε χιλιάδων ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα