ΣΤΗ ΡΩΜΗ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Κ.Ο ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς βρίσκεται σήμερα στην Ρώμη, μετά από πρόσκληση στελεχών της ιταλικής αριστεράς που προβαίνουν σε κίνηση αλληλεγγύης προς την χώρα μας.Την ώρα αυτή, σε αίθουσα της γερουσίας της ιταλικής...

πρωτεύουσας παρουσιάζεται η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών των ιταλών πολιτών με τις οποίες ζητείται να διεξαχθεί σε βάθος συζήτηση, στο ιταλικό κοινοβούλιο, σχετικά με την
κατάσταση που έχει προκύψει στην χώρα μας, μετά από πέντε χρόνια επιβολής πολιτικών λιτότητας.

Παράλληλα, παρουσιάζουν τις προτάσεις αλληλεγγύης τους προς την χώρα μας, οι οποίες θα κατατεθούν προς συζήτηση στο ιταλικό κοινοβούλιο, μεταξύ των άλλων, η γερουσιαστής του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία Λορεντάνα Ντε Πέτρις,ο Τζούλιο Μαρκόν, της ίδιας πολιτικής δύναμης, ο Φραντσέσκο Καμπανέλλα και Φαμπρίτσιο Μποκίνο, μέλη της ανεξάρτητης ομάδας γερουσιαστών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Μαντάς τόνισε: «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή απευθυνόμαστε με κάθε τρόπο σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, για να τους ενημερώσουμε για τις θέσεις της ελληνικής πλευράς στην σκληρή αυτή διαπραγμάτευση που διεξάγουμε με τους θεσμούς και για το έργο μας στο εσωτερικό της χώρας. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι τιμωρητική, πρέπει να παλέψουμε για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής».

«Νομίζω ότι χρειαζόμαστε την συμπαράσταση της ευρωπαϊκής και ιταλικής κοινής γνώμης, προς στήριξη της διαφορετικής πορείας που πρεσβεύουμε, μια πορεία ενάντια στην λιτότητα και στα σκληρά δόγματα του νεοφιλελευθερισμού, με στόχο μια ουσιαστική ανάπτυξη και προοπτική», πρόσθεσε ο κύριος Μαντάς.

Σχετικά με την συμμετοχή του στην πρωτοβουλία που οργανώνεται στην γερουσία της Ρώμης, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, τόνισε:
«αυτό που θέλουμε να πούμε στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια είναι ότι πρέπει να δούμε την ουσία των πραγμάτων, διότι δεν πρόκειται για χρηματοδότηση των τεμπέληδων Ελλήνων, ή των Ελλήνων που τρώνε τα χρήματα των εργαζομένων της Ευρώπης για να διασκεδάζουν. Πρόκειται για μια ουσιαστική συμβολή της Ευρώπης, μέσα από το πρίσμα της αλληλεγγύης, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, για να μπορέσει ο λαός μας να ορθοποδήσει και να φύγει από το θανατηφόρο σπιράλ των πολιτικών της λιτότητας που αναπαράγουν, διαρκώς, τα ίδια προβλήματα».
Keywords
Τυχαία Θέματα