Στα… Βιάγκρα καταφεύγουν οι άνδρες που αμείβονται λιγότερο από τις γυναίκες τους

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε 200 χιλιάδες παντρεμένα ζευγάρια στη Δανία και τις ΗΠΑ, ο εγωισμός των ανδρών θίγεται ανεπανόρθωτα όταν οι γυναίκες τους αμείβονται καλύτερα από τους ίδιους με αποτέλεσμα το αποτέλεσμα να φαίνεται στην…κρεβατοκάμαρα....
Όπως επισημαίνει η έρευνα, ακόμα και ελάχιστα να είναι υψηλότερος ο μισθός της γυναίκας απ’ αυτόν του συζύγου της, αρκεί για να ρίξει τον ανδρικό εγωισμό μειώνοντας τη λίμπιντο.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι άνδρες για να ικανοποιήσουν το έτερον ήμισυ καταφεύγουν σε φάρμακα για
την στυτική δυσλειτουργία.
Oι συντάκτες της μελέτης επισημαίνουν, πάντως, πως η τάση του να είναι οι γυναίκες οι «κουβαλητές» του σπιτιού , επηρεάζει αρνητικά τις επιδόσεις των ανδρών στο κρεβάτι, καθώς θεωρούν ότι ο υψηλότερος μισθός των γυναικών διαταράσσει την ισορροπία του ζευγαριού.
Την ίδια ώρα, επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κορνέλ υποστηρίζουν πως οι άνδρες που το εισόδημά τους είναι μικτότερο από αυτό της συζύγου της έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναζητήσουν την αγκαλιά ή το κρεβάτι άλλης γυναίκας.
Η απιστία ίσως είναι ένας τρόπος για να αποκαταστήσουν τον ηγετικό χαρακτήρα του άνδρα που απειλείται από την σύγκριση των οικονομικών, επισημαίνει η επικεφαλής της έρευνας, κοινωνιολόγος Κριστίν Μουνς.
Keywords
Τυχαία Θέματα