Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι...σουβλατζήδες που οργάνωσαν τη μεταφορά των δύο τρομοκρατών της Χίου

Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τα μέλη της κουρδικής οργάνωσης DHKP-C και το περίφημο φουσκωτό- γιάφκα, καθώς όπως προκύπτει ζήτησαν βοήθεια από κυκλώματα λαθρεμπόρων....

Η ΕΛ.ΑΣ, έχει ήδη συλλάβει δύο ιδιοκτήτες εστιατορίων στο Παλαιό Φάληρο και στον Αγιο Δημήτριο, έναν διανομέα «ντελίβερι», αλλά και συγγενείς των ανδρών οι οποίοι φέρονται να είναι τα άτομα που οργάνωσαν την μετακίνηση των δύο ανδρών κουρδικής καταγωγής με το ταχύπλοο.
Τα ανώτατα κλιμάκια της Αστυνομίας, έχουν θέσει ως πρώτη προτεραιότητα να διαπιστώσουν τον λόγο για τον οποίο οι Ελληνες ιδιώτες
βοήθησαν τους κουρδικής καταγωγής ενόπλους, με το Βήμα να υποστηρίζει πως κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για δίκτυο διακίνησης λαθρομεταναστών. Ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ «πονοκεφαλιάζει» από το γεγονός πως ακόμη δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να κρύβονται πίσω από το κύκλωμα Ελληνες υποστηρικτές των κουρδικής καταγωγής ενόπλων, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει «ρήγμα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Οι...σουβλατζήδες που οργάνωσαν την μεταφορά των βομβιστών
Η Αντιτρομοκρατική, εστίασε λοιπόν το ενδιαφέρον της σε κατάστημα με σουβλάκια στην οδό Πλουτάρχου στον Άγιο Δημήτριο που ανήκει σε άτομο τουρκικής καταγωγής. Αυτός εμφανιζόταν ως ο πρώτος ιδιοκτήτης του φουσκωτού που εντοπίσθηκε ανοικτά της Χίου με όπλα και εκρηκτικά. Στο κατάστημα αυτό δούλευε ως υπάλληλος ο 54χρονος Έλληνας που συνελήφθη σαν «καπετάνιος» του ταχύπλοου.
Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στον Άγιο Δημήτριο φέρεται να είχε παραχωρήσει το ταχύπλοο με ειδικό συμφωνητικό στον 54χρονο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί και είχε αποφυλακισθεί πριν από έναν χρόνο για μεταφορά χασίς και φέρεται να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.
Στη μεταφορά των βομβιστών, φέρεται να εμπλέκεται και ένας άλλος Ελληνας και συγκεκριμένα ένας 50χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου από το Παλαιό Φάληρο, ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους δύο Κούρδους, ενώ μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ του αποδίδει οργανωτικό ρόλο στην μεταφορά των δύο μελών της επαναστατικής κουρδικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, έγιναν τέτοιου είδους διακινήσεις λαθρομεταναστών στο ανατολικό Αιγαίο και τον προηγούμενο Απρίλιο. Στις μεταφορές φέρεται να ήταν παρών και ο 22χρονος σπουδαστής της Σχολής Εμποροπλοιάρχων στον Ασπρόπυργο, ο οποίος επίσης συνελήφθη πάνω στο ταχύπλοο πριν από τέσσερις ημέρες. Ο 22χρονος φέρεται να εντάχθηκε στο δίκτυο διακίνησης λαθρομεταναστών, μέσω του γιου του 50χρονου ιδιοκτήτη εστιατορίου από το Παλαιό Φάληρο, ο οποίος συνελήφθη και αυτός ως συμμέτοχος στην υπόθεση.
Keywords
Τυχαία Θέματα