ΣΠΥΡΑΚΗ ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ...

«Αγκάθι» χαρακτήρισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, το κείμενο του προσχεδίου για το μεταναστευτικό, που παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη...

και καταψηφίστηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία.

«Καταψηφίσαμε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος γιατί υπήρχε ένα 'αγκάθι' για το προσφυγικό, που στην πραγματικότητα έλεγε ότι Ελλάδα και Ιταλία δεν έχουν κάνει τίποτα για την αντιμετώπιση των ροών» είπε η κ. Σπυράκη, μιλώντας στο Πρακτορείο fm.

«Παρά το γεγονός
ότι υπήρξαν επαφές σε ανώτατο επίπεδο, για λόγους και έλλειψης ευελιξίας συνέβη να το καταψηφίσουμε. Συμβαίνουν αυτά στα πολύ μεγάλα κόμματα και πάνω απ' όλα εδώ είμαστε για να υπερασπίζουμε και το εθνικό συμφέρον» επισήμανε η κ. Σπυράκη.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «σοβαρότατες καθυστερήσεις στην απορρόφηση των κοινοτικών πόρων» για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, ωστόσο τόνισε ότι σοβαρότατες ευθύνες έχει και η ΕΕ.

«Υπήρξαν σοβαρότατα ζητήματα που δεν αντιμετώπισε έγκαιρα η ΕΕ και αυτό από ένα σημείο και μετά θα πρέπει να το παραδεχτούν όλοι εδώ» είπε και επισήμανε ότι η ΕΕ «δεν πρόλαβε τη μεγάλη έκρηξη» του μεταναστευτικού.

Αναφερόμενη στην ταυτόχρονη παρουσία των υποψηφίων στη συνεδρίαση του ΕΛΚ διευκρίνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερε να παραστεί στις χθεσινές εργασίες του συνεδρίου για λόγους υγείας και αναμένεται να αφιχθεί σήμερα στη Μαδρίτη, ενώ σχολίασε ότι η παρουσία τους μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει για την παράταξη της ΝΔ.

Σε ερώτηση, αν αληθεύουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι οι σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο σχολίασε, λέγοντας «είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι» και υπογράμμισε ο νέος αρχηγός της ΝΔ θα πρέπει να εκφράζει και να συσπειρώνει τον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο, που περιλαμβάνει το κέντρο και φθάνει μέχρι τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα