ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ…

Σήμερα, στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή, αποφασίζει η ελληνική κυβέρνηση για το αν θα αποπληρώσει ή όχι το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ που δεν μπήκε στο PSI και λήγει εντός της ημέρας. Αυτό θα γίνει έπειτα από εισήγηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, όπως ζήτησαν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών οι επικεφαλής της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.
Χθες το βράδυ, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζ.Κ. Γιούνκερ, δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει την τελική απόφαση το πρωί της Τρίτης... προσφυγές Εάν το ομόλογο δεν αποπληρωθεί, θα πυροδοτήσει κύκλο μακροχρόνιων δικαστικών προσφυγών μεταξύ κατόχων του ομολόγου και του ελληνικού Δημοσίου.
Το ΠΑΣΟΚ φέρεται να τάσσεται υπέρ της μη αποπληρωμής του ομολόγου, ενώ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι τις αποφάσεις πρέπει να λάβει η κυβέρνηση που χειρίστηκε το PSI.
Από τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών της Κυριακής, που δημοσιοποιήθηκαν αργά χθες, προκύπτει ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι πως ο κ. Παπαδήμος «είναι ο κατ' εξοχήν εξειδικευμένος σε αυτά τα ζητήματα» και πρέπει να ζητήσουμε την άποψή του.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει εισήγηση του κ. Παπαδήμου για να τοποθετηθεί επί της ουσίας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως «η πολιτική και οικονομική» του προδιάθεση είναι να μην αποπληρωθεί το ομόλογο. Πρόσθεσε πως σε μία τέτοια περίπτωση η χώρα χρειάζεται να διασφαλίσει σχετικές «ασυλίες» από μια σειρά χωρών, όπως το Λουξεμβούργο, καθώς και από την ΕΚΤ και το EFSF.
Keywords
Τυχαία Θέματα