Οι Κηπουροί μας αποκαλύπτουν τα μυστικά τους

08:53 15/5/2012 - Πηγή: 24wro
Και αυτή την εβδομάδα, οι Κηπουροί Μάκης Τσόκας, Σωτήρης Βρεττός και...
Γιάννης Παναγιωτόπουλος, αποκαλύπτουν αποκλειστικά στο Queen τα μικρά αλλά πολύτιμα μυστικά τους.
Πώς θα καλλιεργήσουμε τα δικά μας λαχανικά; Εκτός από την ομορφιά τους, για ποιον άλλο λόγο θέλουμε να έχουμε μαργαρίτες στον κήπο μας; Ποιες είναι οι μαγικές ιδιότητες του βασιλικού; Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να μαζεύουμε τα βότανα; Αυτά και άλλα πολλά μας εξηγούν παρακάτω οι αγαπημένοι μας «Κηπουροί».

1) Δεν καλλιεργούμε ποτέ πατάτες
κοντά στις τοματιές μας.
2) Οι πιπεριές προτιμούν τα ελαφρώς όξινα εδάφη. Θάψτε μερικά σπίρτα κάτω από κάθε φυτό. Το θείο από τα κεφάλια των σπίρτων θα αυξήσει την οξύτητα του εδάφους
3) Οι ντομάτες και τα αγγουράκια δέχονται ευχάριστα την συντροφιά του βασιλικού, ενώ οι κατιφέδες είναι οι πιο καλοί φίλοι για τις μελιτζάνες. Προσοχή, μην ενσωματώνετε ποτέ φρέσκια κοπριά η λίπασμα πριν από τη φύτευση των λαχανικών για να μην καούν οι ρίζες τους.
4) Θα φυτέψουμε και πολλές μαργαρίτες για να δώσουμε χρώμα αλλά και για να αποθαρρύνουμε τα σκαθάρια και τα άλλα έντομα. Είναι το καλύτερο φυτό συντροφικής καλλιέργειας.
5) Φυτέψτε μελιτζάνα μαζί με βασιλικό. Σαν εντομοαπωθητικό απομακρύνει τον τετράνυχο, το έντομο - εχθρό της μελιτζάνας.
6) Ο βασιλικός ήταν από την αρχαιότητα γνωστός για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες: το ρόφημαβασιλικού ενισχύει τη μνήμη, καταπραΰνει τους νευρικούς πονοκεφάλους και, μεταξύ άλλων, είναιεξαιρετικό χωνευτικό και τονωτικό. Για να φτιάξουμε ρόφημα, σιγοβράζουμε σε 1 φλιτζ. τσαγιού νερό τα φύλλα από 2 μικρά κλαδάκια φρέσκο βασιλικό ή 1 κουτ. γλυκού ξερό.Σημαντική επίσης είναι η αντισηπτική του ιδιότητα, αφού μερικά κλαράκια βασιλικού μέσα σε νερό το εμποδίζουν να μουχλιάσει.

7) Μαζευετε τα φρούτα και τα λαχανικά νωρίς το πρωί όταν έχει δροσιά. Για να διατηρηθούν ζουμερά και τραγανά, βάλτε τα για μια ώρα στην κατάψυξη προτού τα ξεπλύνετε με κρύο νερό.
8) Μαζέψτε τα βότανα πριν πέσει ο ήλιος για να έχουν πιο έντονη γεύση.
9) Ζιζάνια. Εξοντώστε τα την ώρα που βγαίνουν. Καλή ζιζανιοκτονία την Άνοιξη έτσι ώστε το καλοκαίρι να βοτανίζετε 1 φορά την εβδομάδα.
10) Για τους γυμνοσάλιαγκες οι οποίοι λατρεύουν κυρίως τα νεαρά φυτάρια
Κάντε τους πάρτι με μπίρες. Ρηχά πιάτα με μπύρα στο έδαφος .Ή ρίξτε στάχτη από ξύλα.

Queen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα