«Πρεμιέρα» για τη γραμμή express Πειραιάς-Ακρόπολη…

Σε λειτουργία τίθεται σήμερα η καινούργια τουριστική λεωφορειακή γραμμή express που συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με την Ακρόπολη και το...
ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών
της Αθήνας (ΟΑΣΑ), η γραμμή Χ80 (Πειραιάς - Ακρόπολη - Σύνταγμα) θα ξεκινάει από τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη) και θα φτάνει στην Ακρόπολη, το κέντρο της Αθήνας και την Πλατεία Συντάγματος.
Τα δρομολόγια της νέας γραμμής θα εκτελούνται ανά μισή ώρα όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Το πρώτο δρομολόγιο ξεκινά στις 07.00 το πρωί από την αφετηρία επί της Ακτής Ξαβερίου, ενώ το τελευταίο θα εκτελείται στις 21.30 το βράδυ. Με τη νέα κυκλική λεωφορειακή γραμμή οι επιβάτες και κυρίως οι τουρίστες μπορούν να μετακινούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα (εντός 30 λεπτών) από και προς τον Πειραιά, την Ακρόπολη και το Σύνταγμα με δύο τρόπους:
Α) Με το ημερήσιο εισιτήριο απεριόριστων διαδρομών κόστους 4 ευρώ, με το οποίο κάποιος έχει τη δυνατότητα να μετεπιβιβαστεί μέσα στην ίδια ημέρα και σε όλο το υπόλοιπο δίκτυο συγκοινωνιών του ΟΑΣΑ.
Β) Με το τουριστικό εισιτήριο κόστους 20 ευρώ, το οποίο ισχύει για τρεις ημέρες και επιτρέπει την απεριόριστη μετεπιβίβαση σε όλο το δίκτυο του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένης και της μετακίνησής του από και προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Keywords
Τυχαία Θέματα