Πούτιν: Προτεραιότητα μας οι καλές σχέσεις με Ουάσινγκτον, όχι ο Σνόουντεν

Η υπόθεση Σνόουντεν δεν θα πρέπει να πλήξει τις σχέσεις Μόσχας - Ουάσινγκτον, διαμηνύει ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν....

Ο Ρώσος πρόεδρος ξεκαθαρίζει πως οι διμερείς σχέσεις είναι πιο σημαντικές από τους «καυγάδες» σε ότι αφορά τις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών στην υπόθεση του Έντουαρντ Σνόουντεν.

«Κατά τη γνώμη μου οι σχέσεις μεταξύ των κρατών είναι πολύ πιο σημαντικές από τους καυγάδες γύρω από τις δραστηριότητες των ειδικών υπηρεσιών. Έχουμε προειδοποιήσει τον Σνόουντεν
ότι οποιαδήποτε ενέργειά του η οποία μπορεί να βλάψει τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις δεν είναι αποδεκτή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Το βαθύ λαρύγγι των υποκλοπών, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος παραμένει εδώ και τρεις εβδομάδες στον χώρο τράνζιτ του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο της Μόσχας, κατέθεσε επισήμως αίτηση για τη χορήγηση προσωρινού ασύλου από τη Ρωσία.

Αμεση ήταν η αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης η οποία επανέλαβε το αίτημα στη Ρωσία για την απέλαση του Σνόουντεν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατασκοπεία εξαιτίας των αποκαλύψεών του σχετικά με τις δραστηριότητες ηλεκτρονικής κατασκοπείας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
«Η θέση μας είναι ότι ο κ. Σνόουντεν πρέπει να απελαθεί και να επιστρέψει στις ΗΠΑ και ότι δεν πρέπει να τού επιτραπεί να ταξιδέψει άλλο στο εξωτερικό, παρά μόνο για να επιστρέψει στις ΗΠΑ», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.
«Έχουμε τους δικούς μας στόχους ως προς την ανάπτυξη των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες... Είμαστε μία ανεξάρτητη χώρα με ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική», δηλώνει από την πλευρά του ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Keywords
Τυχαία Θέματα