Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν με απόλυση μετά την αξιολόγηση

Η κυβέρνηση προχωρά κανονικά το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και αξιοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων, με σκοπό να επιτευχθεί η πολυπόθητη διοικητική μεταρρύθμιση...

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή τον Φεβρουάριο και θα περιλαμβάνει τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και τα κριτήρια αξιολόγησης των ικανοτήτων του προσωπικού που επιφέρουν τις... μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων.
Ωστόσο, πέρα από μεταθέσεις θα υπάρξουν
και απολύσεις, καθώς υπάρχουν παραβάσεις που θα οδηγήσουν κάποιους υπαλλήλους στην έξοδο από το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, θα χάσουν τη δουλειά τους υπάλληλοι, οι οποίοι θα διαπιστωθεί πως έχουν προσκομίσει πλαστά έγγραφα (όπως πτυχία) καθώς θα κατηγορηθούν για το αδίκημα της πλαστογραφίας που επισύρει την αυτοδίκαιη αργία. Ακόμα, θα απολυθούν οι εργαζόμενοι που θα διαπιστωθεί πως δεν προσέρχονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην εργασία τους αδικαιολογήτως.
Παράλληλα, εκτός Δημοσίου θα βρεθούν όσοι υπάλληλοι έχουν καταδικαστικές αποφάσεις από δικαστήρια για σημαντικά θέματα με βάση το νέο πειθαρχικό δίκαιο, ενώ θα χάσουν τη δουλειά τους και οι υπάλληλοι των οποίων θα καταργηθούν οι οργανικές θέσεις και δεν θα υπάρξουν νέες για να μεταταχθούν -κάτι που το υπουργείο το αποκλείει τονίζοντας πως τα λειτουργικά κενά είναι περισσότερα από τους υπαλλήλους που θα μετακινηθούν.
Keywords
Τυχαία Θέματα