Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες της ρατσιστικής επίθεσης στα Σπάτα

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί οι τρεις άνδρες, ηλικίας 19, 20 και 23 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα, στα Σπάτα και στην Αρτέμιδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της απόπειρας εμπρησμού και διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς κατά μεταναστών. Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα εμπρησμού, απρόκλητη διακεκριμένη φθορά και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο
της Αθήνας....
Εκτός από τους τρεις προαναφερθέντες, τη Δευτέρα συνελήφθη και ένας ανήλικος, ηλικίας 17 ετών, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις συλληφθέντες στις 00.30 της Δευτέρας μετέβησαν, φορώντας κουκούλες (σ.σ. όχι από full face, αλλά κουκούλες από τις μπλούζες τους), σε μονοκατοικία στα Σπάτα όπου διαμένουν δύο μετανάστες, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 26 και 32 ετών. Τρεις εξ αυτών εισήλθαν στην αυλή της μονοκατοικίας και ο πρώτος, με σφυρί που κρατούσε, έσπασε το τζάμι της πόρτας εισόδου, ο δεύτερος πετούσε πέτρες στα παράθυρα και ο τρίτος, αφού κατάβρεξε με βενζίνη το έδαφος όπου ήταν σταθμευμένη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας φίλου των αλλοδαπών, προσπάθησε με αναμμένο χαρτί να βάλει φωτιά, χωρίς όμως να το επιτύχει.

Οι δράστες μετά την επίθεση επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, στο οποίο τους ανέμενε ο τέταρτος συνεργός τους, και εξαφανίστηκαν. Ωστόσο, γείτονες φέρονται να κατέγραψαν τα στοιχεία του οχήματος, να ειδοποίησαν τις Αρχές και να ενημέρωσαν για το περιστατικό.

Έπειτα από σχετική έρευνα της αστυνομίας, στο σπίτι του ενός συλληφθέντος (του 19χρονου) βρέθηκε ένα φύλλο της εφημερίδας της Χρυσής Αυγής με περσινή ημερομηνία.
Keywords
Τυχαία Θέματα