Πέφτει η δημοτικότητα του Ομπάμα

Τη χειρότερη δημοσκοπικά θέση για αμερικανό πρόεδρο από την εποχή του Νίξον καταγράφει η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα που βρίσκεται στη δεύτερη θητεία του...

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Washington Post και του ABC ο Ομπάμα συγκεντρώνει τις θετικές γνώμες του 43% των συμμετεχόντων καταγράφοντας πτώση έντεκα ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τον αντίστοιχο
μήνα του 2012, με το 55% των αμερικανών να αποδοκιμάζουν την πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ, ποσοστό αισθητά αυξημένο σε σχέση με το 42% του αντίστοιχου περσινού μήνα.
Αυτή η επίδοση αποτελεί τη χειρότερη απόδοση για αμερικανό πρόεδρο από την εποχή του Νίξον, η δημοτικότητα του οποίου κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του έφτασε - αμέσως μετά το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ - στο 29%. Όπως σημειώνουν αμερικανικά ΜΜΕ ακόμα και ο Τζορτζ Μπους στο αντίστοιχο χρονικό σημείο της δεύτερης θητείας του συγκέντρωνε υψηλότερα ποσοστά από τον Ομπάμα.
Πάντως παραμένει άγνωστο αν τα δημοσκοπικά στοιχεία αυτά θα αποτυπωθούν τελικά και στις κάλπες καθώς την ίδια ώρα το προβάδισμα οχτώ μονάδων των Δημοκρατικών επί των Ρεπουμπλικάνων κατά τη διάρκεια του «λουκέτου» της κυβέρνησης έχει εξανεμιστεί με τους πρώτους να συγκεντρώνουν ένα ποσοστό 47% και τους δεύτερους ένα 45%.
Keywords
Τυχαία Θέματα