Παράταση συναγερμού για πλημμύρες στη Βρετανία έως την Πέμπτη

Έως το πρωί της Πέμπτης παρέτεινε η Υπηρεσία Περιβάλλοντος στη Βρετανία την ισχύ της προειδοποίησης για νέες σφοδρές βροχοπτώσεις κυρίως στα νότια της χώρας, ανανεώνοντας τους φόβους για περισσότερες πλημμύρες....

Η βροχή εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 3 ή και 4 εκατοστά σε ορισμένες περιοχές της νοτιοδυτικής Αγγλίας και της Ουαλίας, όπου το έδαφος είναι ήδη μουσκεμένο και δεν μπορεί να απορροφήσει το νερό.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει συστηθεί την Τετάρτη σε περιοχές τις οποίες διασχίζει ο Τάμεσης, κυρίως
στην Οξφόρδη. Το φράγμα του ποταμού στην είσοδο του Λονδίνου έκλεισε την Τρίτη προσωρινά για ενδέκατη συνεχή ημέρα.

Τρεις εκ των περίπου 300 προειδοποιήσεων και συναγερμών για πλημμύρες χαρακτηρίζονται σοβαρές, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές. Οι προειδοποιήσει αυτές αφορούν το Ντόρσετ στα νότια της χώρας, όπου ήχησαν για πρώτη φορά από την εγκατάστασή τους οι σειρήνες συναγερμού για πλημμύρες λόγω της ανεπαρκούς αντίστασης των αντιπλημμυρικών φραγμάτων.

Η κυβέρνηση δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης και οργανώσεων για το περιβάλλον που λένε ότι η αντιπλημμυρική προστασία έχει πέσει θύμα των πολιτικών λιτότητας. Ο υπουργός Περιβάλλοντος Όουεν Πάτερσον είπε ότι οι δαπάνες για τα αντιπλημμυρικά έργα έχουν αυξηθεί, ωστόσο η οργάνωση “Φίλοι της Γης” υποστηρίζει πως η ανάλυση των στοιχείων δείχνει ακριβώς το αντίθετο.

Συνολικά πάνω από 1700 σπίτια και κτίρια επιχειρήσεων στην Αγγλία, 140 στην Ουαλία και εκατοντάδες ακόμα σε Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία έχουν πλημμυρίσει από τις αρχές των Χριστουγέννων.
Keywords
Τυχαία Θέματα