Ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στον ΧΥΤΑ Φυλής ζητεί ο Σγουρός


Ενίσχυση της προληπτικής παρουσίας της αστυνομίας περιμετρικά του ΧΥΤΑ Φυλής, καθώς έχει οξυνθεί το φαινόμενο της παράνομης εισόδου ατόμων σε αυτόν, ζητεί με επιστολή του από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός....

Στην επιστολή του ο κ. Σγουρός επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών, τα άτομα αυτά εισέρχονται παράνομα στον χώρο από τις πρώτες πρωινές ώρες (6 με 7 το πρωί), με αποτέλεσμα να διακόπτονται διαρκώς οι εργασίες της υγειονομικής ταφής και να
προκαλούνται σημαντικές καθυστερήσεις στη διαδικασία εναπόθεσης των απορριμμάτων από τα εισερχόμενα απορριμματοφόρα των δήμων της Αττικής.

Επιπρόσθετα η παρουσία των ατόμων αυτών, ακόμη και μικρών παιδιών, που διαλέγουν ανάμεσα στα απορρίμματα δίπλα σε βαρέως τύπου οχήματα και απορριμματοφόρα, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων.

Ο κ. Σγουρός ζητεί από τον υπουργό να δοθούν οι δέουσες οδηγίες για την ύπαρξη προληπτικής δύναμης της ΕΛΑΣ περιμετρικά του ΧΥΤΑ, ώστε να αποτρέπεται η είσοδος των ατόμων αυτών στο ημερήσιο μέτωπο, καθώς η εκ των υστέρων αντιμετώπιση του φαινομένου καθίσταται δυσχερής.

«Αναγνωρίζουμε, τόσο τον φόρτο εργασίας, όσο και το σπουδαίο έργο που καλούνται να επιτελέσουν καθημερινά οι άνδρες της ΕΛΑΣ, που στο παρελθόν έχουν συμβάλλει στην επιτυχή αντιμετώπιση του προβλήματος στον ΧΥΤΑ. Όμως τις τελευταίες μέρες το πρόβλημα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Όσο δεν λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των εισβολών, θα είμαστε αναγκασμένοι να διακόπτουμε τη λειτουργία του» δήλωσε ο κ. Σγουρός.
Keywords
Τυχαία Θέματα