Ουκρανία: Σε διαδηλώσεις καλεί τον κόσμο η Γιούλια Τιμοσένκο

«Καλώ τον κόσμο να αντιδράσει σε αυτό, σαν να επρόκειτο για πραξικόπημα. Βγείτε στους δρόμους», με αυτή τη φράση η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, ζήτησε από τους συμπολίτες της να οργανώσουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας....

Έπειτα από την απόφαση να μην υπογραφεί σύμφωνο εμπορικής σύνδεσης Ουκρανίας - Ε.Ε, ύστερα από την οποία ακολούθησε και το «όχι» της ουκρανικής κυβέρνησης να αφεθεί ελεύθερη
ώστε να ταξιδέψει στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζει, η Τιμοσένκο μέσω επιστολής προσπαθεί να κινητοποιήσει τον ουκρανικό λαό.
Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, Σέρχιι Βλασένκο, η έγκλειστη ηγετίδα της «πορτοκαλί επανάστασης», κάλεσε τους πολίτες της χώρας της να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν ενάντια στην κυβερνητική απόφαση.

Εχθές, Πέμπτη, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ενώ αρχικά είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα προχωρούσε στην υπογραφή συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τελικά άλλαξε γνώμη, υπό το φόβο ότι η Ρωσία θα «τιμωρήσει» εμπορικά την Ουκρανία.

Η εξέλιξη αυτή, μάλιστα, το «αύριο» της 52χρονης Τιμοσένκο παραμένει αβέβαιο, καθώς είναι πιθανό να παραταθεί η παραμονή της στη φυλακή, όπου εκτίει ποινή επταετούς κάθειρξης για κατάχρηση εξουσίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα