«Οιονεί επιβολή ποινής, χωρίς δίκη»!

«Επιβολή ποινής» χωρίς δίκη θεωρεί τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος θα πρέπει έως την ερχόμενη Τρίτη να καταβάλλει εγγυοδοσία ύψους 150.000 ευρώ για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες». Με διάταξη του εφέτη ανακριτή Θεόδωρου Κανελλόπουλου απορρίφθηκε χθες το αίτημα του κ. Τσοχατζόπουλου για μείωση του ποσού
της εγγύησης, αλλά και η άρση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του είχαν επιβληθεί... μετά την πρόσφατη απολογία του για «ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες» του έτους 2010 (χρήση 2009).

Επίσης, είχε διαταχθεί η δέσμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο φέρεται πως δεν είχε δηλώσει, όπως προέκυψε μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής.

Σε γραπτή δήλωσή του πληρεξούσιου δικηγόρου του Γιάννη Παγορόπουλου, γίνεται λόγος για «τυπική παράλειψη» να συμπεριλάβει στη δήλωση του «πόθεν έσχες» του 2010 το ακίνητο το οποίο απέκτησε τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου. Το δήλωσε ωστόσο, όπως αναφέρει, «στη φορολογική του δήλωση, στο τέλος του ιδίου έτους 2010».

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του πρώην υπουργού αφού υποστηρίζει ότι στην περίπτωση του καταστρατηγούνται οι σχετικές διατάξεις, καταλήγει: «Για όλες δε τις υποθέσεις που τον αφορούν, ο ίδιος ήταν παρών και διατύπωσε εξ αρχής τις πολιτικές και νομικές του θέσεις, χωρίς να κριθεί σε καμιά χρονική στιγμή ότι είναι ύποπτος φυγής στο εξωτερικό ή οπουδήποτε αλλού και χωρίς να του επιβληθεί άλλος περιοριστικός όρος».
Keywords
Τυχαία Θέματα