Οι περικοπές στο Πεντάγωνο θα ευνοήσουν τους λαθρέμπορους ναρκωτικών

Οι «αυτόματες» περικοπές στον προϋπολογισμό του Πενταγώνου θα ευνοήσουν τους λαθρέμπορους ναρκωτικών, προειδοποιεί ο στρατηγός Τζον Κέλι...

Οι αυτόματες περικοπές που μετά το αδιέξοδο στο Κογκρέσο πρόκειται να επιβληθούν στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και οι οποίες πλήττουν ιδιαίτερα τον τομέα της άμυνας θα έχουν αποτέλεσμα την αθρόα λαθραία εισροή κοκαΐνης στις ΗΠΑ, προειδοποίησε σήμερα ο αρχηγός του επιτελείου της διοίκησης Λατινικής Αμερικής των αμερικανικών
ένοπλων δυνάμεων (Southcom) στρατηγός Τζον Κέλι.Χάρη στις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί, την εναέρια και θαλάσσια παρακολούθηση κατά μήκος των ακτών της Κεντρικής Αμερικής, ο αμερικανικός στρατός κατόρθωσε να αποτρέψει να μεταφερθούν «μεταξύ 150 και 200 τόννοι κοκαΐνης» από τις ακτές των Κεντροαμερικανικών χωρών προς τις ΗΠΑ, ανέφερε ο στρατηγός ενώπιον της επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.
«Αμέσως μόλις τα ναρκωτικά φεύγουν από την Κεντρική Αμερική, υπάρχουν λιγοστές ελπίδες να τα εμποδίσουμε να φθάσουν στην αμερικανική αγορά», πρόσθεσε.
«Εάν στερηθώ τα μέσα, εάν πέσουν σε μηδενικά επίπεδα όπως προβλέπουν ορισμένοι, όλη αυτή η κοκαΐνη κι ακόμη περισσότερη, θα βρεθεί εξαίφνης στους δρόμους της Νέας Υόρκης, ή της Βοστόνης, εν ριπή οφθαλμού», προειδοποίησε ο Κέλι.
Χώρες όπως η Ονδούρα, η Γουατεμάλα, το Μπελίζ, το Σαλβαδόρ συνεργάζονται με την Ουάσιγκτον στην προσπάθεια να παταχθεί το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όμως η ποσότητα που κατάσχεται είναι μηδαμινή, επεσήμανε ο στρατηγός.
Το Πεντάγωνο καλείται να εξοικονομήσει 46 δισεκ. δολάρια έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, με βάση τις περικοπές στον προϋπολογισμό, ενώ μέσα στην επόμενη 10ετία οι συνολικές αυτόματες μειώσεις που θα επιβληθούν στον προϋπολογισμό για την Άμυνα, εξαιτίας της αδυναμίας να υπάρξει μία συμβιβαστική συμφωνία στο Κογκρέσο, αναμένεται να φθάσουν περίπου τα 500 δισεκ. δολάρια.
Keywords
Τυχαία Θέματα