Στο NEW YORK COLLEGE το «Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει…»

Οι εκδόσεις ΙΑΝΟS και το NEW YORK COLLEGE παρουσιάζουν σήμερα το βιβλίο του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη, «Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει…»Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Διονύσης Μεντζενιώτης, Πρύτανης New York CollegeΚώστας Μανίκας, Οικονομολόγος-Ψυχολόγος, Απόφοιτος New York CollegeΒίβιαν Μπουζάλη, Διευθύντρια Επικοινωνίας, Όμιλος ΜυτιληναίουΚωνσταντίνα Σαρδίνη, Καθηγήτρια Επικοινωνίας, New York
College

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του New York College κ. Ηλίας Φούτσης

Συντονισμός: Άρης Φ. Ματθαίου, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων, New York College

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, στις 19:00,

στο κεντρικό κτήριο του New York College, Λεωφόρος Αμαλίας 38, Σύνταγμα.

210 3225961 – www.nyc.gr

Το Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει… είναι μια μυθιστορηματική αφήγηση για τη σύγχρονη πραγματικότητα. Ο Ορέστης και η Μαριάννα, ξεκινούν το ταξίδι της ζωής με πολλά όνειρα και μεγαλεπήβολα σχέδια, από ένα μικρό χωριό στον Έβρο. τη δεκαετία του 1960. Το ταξίδι περνά από την Αθήνα, συνεχίζει στη Νέα Υόρκη, επιστρέφει στην Αθήνα και καταλήγει πάλι στον Έβρο.

Το βιβλίο δεν εξαντλείται στις ατομικές διαδρομές και στα αδιέξοδα των ηρώων του. Αντιθέτως, τα χρησιμοποιεί για να αποτυπώσει μια ευρύτερη κοινωνική πραγματικότητα. Περιγράφει μικρές και μεγάλες ιστορίες οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής στην Ελλάδα και στον κόσμο. Οικονομικά, επιχειρηματικά, εκδοτικά, δικαστικά συμφέροντα συγκρούονται συνθλίβοντας ζωές και καταδικάζοντας υπάρξεις. Ανάμεσα στα μεγάλα γεγονότα ξεχωρίζει το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, η φούσκα της μεγάλης ευφορίας του ευρώ, η κατάρρευση της Lehman Brothers και η έλευση της πρώτης κρίσης.

Οι ήρωες αναζητούν μέσα από το προσωπικό τους δράμα μια διαδρομή πέρα από τα όρια της νίκης ή της ήττας. Μια διαδρομή, ανάμεσα στην τύχη και την ανάγκη, η οποία τους οδηγεί μακριά από τα παλιά όνειρα και τα αρχικά σχέδια… Στην πορεία αντιλαμβάνονται πως η ζωή δεν εξελίσσεται, όπως τη σχεδιάζεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα