Οι κάτοικοι λένε «όχι» στις κουκούλες και την τρομοκρατία

«Η Χαλκιδική είναι εδώ» ήταν το μήνυμα το οποίο έστειλαν εργαζόμενοι και κάτοικοι της βόρειας Χαλκιδικής που πήραν μέρος σε ένα δυναμικό συλλαλητήριο υπέρ της επένδυσης της «Ελληνικός Χρυσός». Εργαζόμενοι στις στοές, εργάτες και μηχανικοί ήταν στη συγκέντρωση στη Μεγάλη Παναγιά, μαζί με τις οικογένειές τους, αλλά και πλήθος κόσμου από όλες τις κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη... «Λέμε ένα τεράστιο ''όχι'' στη βαρβαρότητα και στις κουκούλες που πριν από δύο εβδομάδες κατέστρεψαν τα μηχανήματα της εταιρείας και τρομοκράτησαν τους εργαζόμενους», δήλωσε ο Μανώλης Μανώλης, προσθέτοντας ότι η συγκέντρωση
ήταν απάντηση στους κουκουλοφόρους που επιτέθηκαν στις εγκαταστάσεις της επενδυτικής εταιρείας θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Το «παρών» έδωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μετέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι η επένδυση θα προχωρήσει. «Η επένδυση θα προχωρήσει σεβόμενη τους περιβαλλοντικούς όρους και τη νομοθεσία του ελληνικού κράτους. Η τρομοκρατία δεν θα κυβερνά το κράτος μας αλλά η νομιμότητα. Το περιβάλλον το αγαπάμε εμείς και όχι οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε από το βήμα της εκδήλωσης και προσέθεσε: «Να σταματήσουν τα παραμύθια ότι δήθεν οι κάτοικοι είναι ενάντια στην επένδυση. Θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τις προκλήσεις. Δεν θα τους περάσει γιατί έχουμε πρωθυπουργό που ό,τι λέει το κάνει». Μηνύματα που διαβάστηκαν στη συγκέντρωση έστειλαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης και του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, αλλά και ο Γιάννης Μπουτάρης που σημείωσε ότι «η επένδυση, βασιζόμενη στη σύγχρονη τεχνολογία και έχοντας πάρει όλους τους περιβαλλοντικούς όρους για την ενεργοποίησή της, πρέπει να στηριχθεί και από την τοπική κοινωνία αλλά και από την κοινωνία της Θεσσαλονίκης». «Θα βυθίσουμε την περιοχή στην ανέχεια, στη φτώχεια και στην ανεργία, ή θα πάει μπροστά; Θεματοφύλακες του περιβάλλοντος αυτής της περιοχής είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Στηρίζουμε την επένδυση», δήλωσε, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Αγγελος Πράτσας.

ΣτοιχείαΣύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εργατικού Κέντρου, η ανεργία στην περιοχή φτάνει το 40% και στους νέους ξεπερνά το 65%, ενώ έχουν κατατεθεί 5.000 αιτήσεις για 1.300 θέσεις εργασίας στην επενδυτική εταιρεία, που αυτή τη στιγμή απασχολεί 1.200 εργαζομένους με την προοπτική να γίνουν 2.500. Επιπλέον, άλλες 3.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν σε παρεμφερή επαγγέλματα στη γύρω περιοχή. «Δείχνουμε τα πρόσωπά μας και στηρίζουμε την επένδυση γιατί θέλουμε δουλειές για μας και τα παιδιά μας», δήλωσε ο Γιώργος Αρβανίτης, που άφησε για λίγο τις στοές και βγήκε στην επιφάνεια για να διαδηλώσει υπέρ της επένδυσης. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό που έγραφαν «Η Χαλκιδική είναι εδώ» και συνθήματα που στήριζαν την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός», αλλά και ελληνικές σημαίες και διαδήλωσαν κατά της τρομοκρατίας της κουκούλας και της στείρας άρνησης.
ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα