Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων θα ζητήσει το Eurogroup

Επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και ειδικότερα την τήρηση των συμφωνηθέντων στα ζητήματα των αποχωρήσεων στο Δημόσιο, αλλά και στη διοικητική μεταρρύθμιση, όσο και στη φορολογική διοίκηση, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ζητήσει το Eurogroup, που συνεδριάζει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, θα ενημερώσει

το Συμβούλιο των Ευρωπαίων ομολόγων του για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού, την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών που προβλέπει το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής, αλλά και για τα μακροοικονομικά μεγέθη.

Το Eurogroup αναμένεται να επικεντρωθεί στην Ιταλία και την Κύπρο, ωστόσο, ειδικά για το ελληνικό πρόγραμμα, αναμένεται να υπάρξουν αναφορές τόσο στη διοικητική μεταρρύθμιση, όσο και στις παρεμβάσεις στη φορολογική διοίκηση.

Πρέπει να σημειωθεί πως το Eurogroup δεν αναμένεται να λάβει αποφάσεις για την Ελλάδα αφού η τρόικα δεν έχει ολοκληρώσει την επίσκεψή της, ωστόσο θα ενημερωθεί και από στελέχη της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για τα πρώτα ευρήματα των ελέγχων των τεχνικών κλιμακίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα