«Οι γιατροί με τις απεργίες τους μας εξώθησαν να κλείσουμε τα πολυϊατρεία»!

Σκληραίνει η κόντρα γιατρών-Γεωργιάδη Σκληραίνει η κόντρα των γιατρών με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός Υγείας που μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι «Όλοι είμαστε σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα και οι 8.500» και ξεκαθάρισε ότι όταν ένας νόμος έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, θα βγει το ΦΕΚ...

Όπως
είπε ο κ. Γεωργιάδης, «από σήμερα οι γιατροί έχουν επτά μέρες για να κάνουν την έγγραφη δήλωση για το αν θέλουν να έρθουν στο νέο σύστημα και στη συνέχεια να κάνουν διακοπή εργασίας των ιατρείων τους».

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμη ότι δίνεται η πρώτη εβδομάδα για να κάνουν την αίτηση «ώστε να ξεκινήσουμε αμέσως διαδικασίες προσλήψεων γιατρών. Για κάθε έναν που θα φεύγει, θα έρχεται άλλος».

«Η τελευταία τους απόφαση έλεγε απεργία για πάντα. Οι γιατροί δεν πήγαιναν στην εργασία τους. Δεν είχαμε καμία πιθανότητα να λειτουργήσουν τα ιατρεία τους», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας: «Θα ήμουν πολύ ήσυχος αν είχαμε βρει τον τρόπο να συνεννοηθούμε. Όταν ξεκίνησε η διαδικασία του διαλόγου, ξεκίνησε η απεργία τους».

Και τόνισε: «Οι γιατροί με τις απεργίες τους μας εξώθησαν να κλείσουμε τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ».

Από την πλευρά τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που μίλησαν στην ίδια εκπομπή, υποστήριξαν: «Εμείς ξεκινήσαμε απεργία για να μη συμβεί αυτό στο οποίο φτάσαμε σήμερα». Και πρόσθεσαν: «Τον πρώτο καιρό ο υπουργός έλεγε ότι θα έχει ένα σύστημα και δεν χρειάζεται ειδικότητες. Ήθελε γιατρούς-τροχονόμους που θα πηγαίνουν κατά το δοκούν. Αυτό είναι απαράδεκτο και εγκληματικό.

Μπαίνουμε σε διαθεσιμότητα και δε μπορεί κάποιος να ακουμπήσει στυλό. Η επιτροπή που έχει συσταθεί, όπως μας έχει μεταφερθεί, δεν έχει το δικαίωμα της παράδοσης», υποστήριξαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα