Οι αντιδράσεις των κομμάτων στην δίωξη Βαξεβάνη

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στην δίωξη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη
Για προκλητική και απαράδεκτη πολιτική δίωξη έκανε λόγο νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του .
Προκλητική και απαράδεκτη" χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, τονίζοντας ότι "η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ
επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σ' αυτούς που συγκαλύπτουν"....
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής: "Η αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη είναι προκλητική και απαράδεκτη. Δυστυχώς η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν.
Η δίωξη είναι πολιτική και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο του ελληνικού λαού ο οποίος καλείται αυτές τις μέρες να υποστεί τις συνέπειες της πιο σκληρής και ταξικής πολιτικής που έχει γνωρίσει ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση αλλά και τις συνέπειες της διαχρονικής και συστηματικής φοροδιαφυγής των εχόντων και κατεχόντων."

«Έντρομοι και περιδεείς οι υποτελείς των τροικανών, αυτοί που παρέδωσαν την εθνική μας κυριαρχία, τώρα παραδίδουν και τα συνταγματικά μας δικαιώματα βορά στον φόβο και στην δικαστική απειλή», σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Όσο και όσοι βεβαρημένοι με τεράστιες πολιτικές και ποινικές ευθύνες πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρμόδιοι υπάλληλοι που φρόντισαν να εξαφανίσουν φορολογικά εγκλήματα κάποιων, κυκλοφορούν ελεύθεροι, τόσο οι δικαστικές διώξεις εναντίον δημοσιογράφων που αποκαλύπτουν τις ευθύνες τους, θα αποδεικνύουν τους λόγους που φτάσαμε σε αυτό το σημείο της ανήκεστης παρακμής», τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος του Πάνου Καμμένου.
«Στην Ελλάδα ο νόμος εφαρμόζεται για όσους αποκαλύπτουν τις λίστες με τους καταθέτες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και κάποιοι που παρανόμως απέκτησαν αυτές», την ίδια ώρα όμως, «όσοι τις διακρατούν ... 'ξεχασμένες' στα γραφεία τους, όσοι δεν παραδίδουν τις πρωτότυπες, κυκλοφορούν ελεύθεροι», παρατήρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος

«Γνωρίζαμε την δύναμη της μιντιακής διαπλοκής, αλλά φίλε κ. Πρωθυπουργέ δεν πίστευα ότι όταν λέγατε "να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες", εννοούσατε να συλλάβουν τον Κ. Βαξεβάνη», αναφέρει χαρακτηριστικά στη σχετική δήλωσή του ο βουλευτής Αχαΐας και εκφράζει την απορία του «γιατί η Πολιτεία ένα μήνα τώρα που παραδέχτηκαν οι "ξεχασιάρηδες" υπουργοί , πως ακόμα και άθελα τους συγκάλυπταν υποθέσεις φοροφυγάδων και διακινητών "μαύρου" χρήματος, δεν κινήθηκε με την ίδια ταχύτητα».

Σε μήνυμά του ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ.Τρίμης χαρακτηρίζει «απόλυτα υποκριτική τη σπουδή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κατά της δημοσιογραφικής έρευνας, όταν έρχονται στην δημοσιότητα εκείνα τα στοιχεία που υποτίθεται ότι ψάχνει επί μήνες τόσο η Δικαιοσύνη, όσο και ο πολιτικός κόσμος, ο οποίος
Keywords
Τυχαία Θέματα