Ο ΙΣΑ και ο ΣΦΕΕ στο πλευρό των ανασφάλιστων ασθενών

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προς όφελος των ασθενών, συμπράττουν ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με στόχο τη στήριξη της φαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων και αναξιοπαθούντων πολιτών. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια θα είναι ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ)...
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υιοθέτησης των ανασφάλιστων και αναξιοπαθούντων ασθενών στην Αττική καθώς και στις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας,
στο πλαίσιο της δραστηριότητας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής .

Η διαδικασία, ο τρόπος και οι δικαιούχοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό περιγράφονται αναλυτικά στο Σύμφωνο Συνεργασίας που θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες μεταξύ του ΙΣΑ και του ΣΦΕΕ.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2013 καλύπτοντας σε πρώτη φάση, 1.500 ανασφάλιστους και ανέργους μηνιαία και τελεί υπό την εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

«O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα είναι δίπλα σε κάθε πολίτη που υποφέρει», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και πρόσθεσε :
« Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 6.300 ανασφάλιστοι πολίτες, έχουν γίνει 15.000 ιατρικές επισκέψεις για ιατρικές πράξεις και εξετάσεις, ενώ εξυπηρετήθηκαν περισσότεροι από 3.000 ανασφάλιστοι ασθενείς, των οποίων οι συνταγές εκτελέσθηκαν δωρεάν από το Κοινωνικό Φαρμακείο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Κώστας Φρουζής τόνισε ότι :
«Ο ΣΦΕΕ επιχειρεί να δείξει στην πράξη ότι είναι θεμελιώδες δικαίωμα κάθε πολίτη η ανεμπόδιστη πρόσβασή του στη θεραπεία, κάτι που έχουμε “αφήσει πίσω” ως κοινωνία στην προσπάθεια να σώσουμε την οικονομία της χώρας».
Keywords
Τυχαία Θέματα