Ο εισαγγελέας Δημήτρης Ζημιανίτης εκπρόσωπος Τύπου της Ευελπίδων

Η Δικαιοσύνη απέκτησε εκπρόσωπο Τύπου μετά από απόφαση της νέας προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτας Φάκου να ενεργοποιήσει το γραφείο Τύπου της Εισαγγελίας που έχει θεσπιστεί από το 1998....

Τη θέση του πρώτου εκπροσώπου ανέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Ζημιανίτης, ο άνθρωπος που είχε πει «όχι» στην αποφυλάκιση του Σταύρου Ψωμιάδη, γιου
του πρώην ισχυρού ποδοσφαιρικού παράγοντα Μάκη Ψωμιάδη.
Ο κ. Ζημιανίτης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας και τα τελευταία χρόνια υπηρετεί ως εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων. Παράλληλα συναποφασίζει με τον εκάστοτε αρμόδιο ανακριτή για το την προφυλάκιση ή μη κατηγορουμένων.
Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Κοινωνιολογία στο Πάντειο, ενώ έχει μεταπτυχιακό στο Ποινικό Δίκαιο και την Εγκληματολογία. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ στη Νομική Σχολή, ενώ στο δικαστικό σώμα βρίσκεται από το 1999.
Από το 2002 έως το 2008 υπηρέτησε με απόσπαση στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως σύμβουλος σε θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων. Επιπλέον, με απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Eνωσης έχει επιλεγεί αναπληρωματικό μέλος της Επιβλέπουσας Επιτροπής της Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).
Keywords
Τυχαία Θέματα