Ο αδερφός του Άσαντ πίσω από την επίθεση με τα χημικά στη Συρία;

Ο Μαχέρ Αλ Άσαντ, ο αδερφός του προέδρου της Συρίας -μια φυσιογνωμία που προκαλεί τρόμο στους Σύρους-βρίσκεται, σύμφωνα με τηλεοπτική εκπομπή του Ισραήλ, πίσω από το μακελειό με τα χημικά όπλα στα προάστια της Δαμασκού που στοίχισε τη ζωή χιλιάδων αθώων, ανάμεσα τους εκατοντάδες μικρά παιδιά....

Tον τελευταίο χρόνο o Mαχέρ έχει αποσυρθεί από το προσκήνιο, καθώς ανέλαβε τη διοίκηση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς του καθεστώτος, που αριθμεί 10.000 καλά εκπαιδευμένους κομάντος και έχουν ορκιστεί να προστατέψουν με τη ζωή τους τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σύμφωνα
με το ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι, από τη βάση της φρουράς εξαπολύθηκαν οι βομβαρδισμοί με τα χημικά εναντίον στόχων μέσα σε κατοικημένες περιοχές προκαλώντας την μεγαλύτερη θηριωδία από το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου.

Ποιος είναι ο «αδίστακτος» αδελφός του Άσαντ
Πολλοί τον χαρακτηρίζουν αδίστακτο, έναν σκληρό στρατιωτικό που δε διστάζει να θυσιάσει τις ζωές των συμπατριωτών του για χάρη της εξουσίας. Το 2011 μάλιστα είχε κατηγορηθεί πως ήταν εκείνος που διέταξε τους στρατιώτες να ανοίξουν πυρ εναντίον διαδηλωτών στο κέντρο της Δαμασκού που ζητούσαν την πτώση του καθεστώτος.

Στις 18 Ιουλίου του 2012, ο Μαχέρ τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση ανταρτών σε κυβερνητικό κτήριο της πρωτεύουσας την ώρα που στο εσωτερικό του συνεδρίαζε το στρατιωτικό επιτελείο της Συρίας. Από την επίθεση είχε πέσει νεκρός ο μικρότερος ετεροθαλής αδελφός του Ασέφ καθώς και ο υπουργός άμυνας της Συρίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα