ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ...

Μικρό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει μια νέα δημοσκόπηση της Alco για την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ
προηγείται με 22,6% στην πρόθεση ψήφου έναντι 21,1% της ΝΔ.Μεγάλη απογοήτευση και...

για το «ισχυρό χαρτί» που παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Το 79% των ερωτηθέντων δήλωσαν απογοητευμένοι από τον απερχόμενο πρωθυπουργό.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης, το 77% απαντά αρνητικά, ενώ μόλις το 15% συντάσσεται με το «ναι».

Λανθασμένη θεωρεί το 66% την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για παραίτηση της κυβέρνησης και προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ενώ το 25% την κρίνει θετικά.

Πάνω από δύο στους τρεις ερωτηθέντες με ποσοστό 70% εκτιμά ότι το τρίτο μνημόνιο είναι χειρότερο από τα προηγούμενα.

Τέλος, απόλυτη ισορροπία επικρατεί για το ζήτημα του μεταναστευτικού. Στο ερώτημα κατά πόσο κρίνεται υπεύθυνη για την κατάσταση στο μεταναστευτικό η κυβέρνηση το 48% απαντά ναι και ακόμα ένα 48% απορρίπτει τον ισχυρισμό.

Μικρότερα ποσοστά απογοήτευσης δείχνει η δημοσκόπηση της Kapa Research για την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα». Σύμφωνα με το γκάλοπ, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 27,3% έναντι 24,2% της Νέας Δημοκρατίας ενώ το 57,5% των ερωτηθέντων έχει αρνητική γνώμη για τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Για τον συνολικό τροπο με τον οποίο διαπραγματεύθηκε η κυβέρνηση, το 40,4% των ερωτηθέντων την αποτιμά θετικά ή μάλλον θετικά, ενώ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά την αποτιμά το 40,9%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός κρίνεται με 40,5% ο Αλέξης Τσίπρας έναντι 33,1% του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Το 56,5% εκτιμά ότι πρώτο κόμμα θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 22,7% η Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα στις εφημερίδες «Πρώτο Θέμα» και «ΒΗΜΑ» που κυκλοφορούν την Κυριακή.
Keywords
Τυχαία Θέματα