Eixame ξεχασει αυτη τη νδ

11:49 30/8/2015 - Πηγή: Fimotro
ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ Β. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΓράφει ο Ιωάννης Καλαμίδης(από το : tokentro.gr)Τα χρόνια των Μνημονίων, της οικονομικής και κυρίως πολιτικής κρίσης, η ΝΔ χάθηκε στα προσωπικά παιχνίδια εξουσίας και ταυτόχρονα στην... προσπάθεια να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στη ζώνη του ευρώ. Το άθροισμα κακών ισοδύναμων μέτρων (σε αντίθεση με όσα είχαν ειπωθεί στα Ζάππεια), και επιθετικών (ακροδεξιών) φωνών υπέρ του Μνημονίου, έδωσαν στη ΝΔ το στίγμα της ανάλγητης
πολιτικής δύναμης που πέρασε από την αντιμνημονιακή φάση στη μνημονιακή χωρίς κοινωνική ευαισθησία.
Οι πολιτικές τάσεις μέσα στη ΝΔ, που ήταν κοντά στο λεγόμενο Κοινωνικό Κέντρο, δεν κατάφεραν να υπερισχύσουν στον ισοπεδωτικό λόγο και πράξεις αυτών που εκτελούσαν νομοσχέδια χωρίς να πολυσκεφτούν τις επιπτώσεις ή τουλάχιστον έτσι έδειχναν.
Για παράδειγμα, αλλοιώθηκε ή καλύτερα μεταλλάχθηκε η πολιτική ταυτότητα της ΝΔ, όταν επέτρεψε τη συνέχιση του πρώτου Μνημονιακού νόμου που επέβαλε την άκριτη ποινικοποίηση των οφειλών των μικρομεσαίων επιχειρηματιών ή ελ. επαγγελματικών που προσπαθούσαν να επιβιώσουν μέσα στην κρίση. Δηλαδή δεν είναι δυνατό να κυνηγάς με φυλάκιση και διαπόμπευση αυτούς που με καθημερινούς αγώνες προσφέρουν έσοδα για το κράτος αλλά και θέσεις εργασίας. Αυτή ήταν η ραχοκοκαλιά της παραδοσιακής ΝΔ και επλήγη βαθύτατα και βαρύτατα. Δημιουργήθηκαν οικογενειακές τραγωδίες. Η αστοχία με τους φόρους ακίνητης περιουσίας, το φετίχ του Έλληνα, κι αυτό άλλη μία μεγάλη κοινωνική πληγή.
Κάπως έτσι… με πολλά μικρά ή μεγάλα λάθη και έχοντας απέναντι ένα ΣΥΡΙΖΑ που έταζε το «όνειρο» μιας άλλης αόρατης χρηματοδότησης, η ΝΔ βρέθηκε στα απόλυτα δημοσκοπικά χαμηλά της, …με τελειωτικό χτύπημα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Οι εξελίξεις έφεραν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ. Έναν πολιτικό που έδειξε πως ήταν έτοιμος για αυτή τη θέση ευθύνης. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να δώσει μία άλλη πνοή στη ΝΔ και ταυτόχρονα μία ελπίδα για την Ελλάδα:
1) Έδειξε προσήλωση στη συνταγματική νομιμότητα
2) Διόρθωσε την ιδεολογική εικόνα της ΝΔ προς το κοινωνικό μεταρρυθμιστικό κέντρο
3) Μίλησε στον καθημερινό πολίτη της χώρας μας, μία απλή και λαϊκή γλώσσα
4) Ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα και τις άλλες φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις, μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία με μόνο γνώμονα την πολιτική και οικονομική σταθεροποίηση του τόπου
Με λίγα λόγια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μίλησε και έπραξε τα αυτονόητα, αυτά που ζητά η μέση Ελληνική οικογένεια, με τον πλέον καθημερινό και κατανοητό πολιτικό λόγο.
Όλα τα παραπάνω δημιούργησαν μία πρωτοφανή συσπείρωση και επαναπατρισμό δυνάμεων για τη ΝΔ.
Αν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καταφέρει να ξεπεράσει επικοινωνιακά την κακή παρακαταθήκη των Ζαππείων (δείχνει ήδη να το κάνει) και στο πρόγραμμα της ΝΔ παρουσιάσει αναπτυξιακό ρεαλισμό μαζί με κοινωνική ευαισθησία, τότε θα θέσει τις βάσεις, για να έχει τον πρώτο λόγο στις 21 Σεπτεμβρίου.
Τότε, θα κριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και οι υπόλοιποι, αν και κατά πόσο ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε μία εθνική προσπάθεια ή παραμένουν προσκολλημένοι σε εφήμερα κομματικά οφέλη.
Εθνικό χρέος και στοίχημα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι να εμπνεύσει!
Keywords
Τυχαία Θέματα