Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα…


Νέοκύμα κακοκαιρίας αντιμετωπίζουν οι περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύριαχαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο, τις βροχές και τις χιονοπτώσεις ακόμα και σταβόρεια προάστια της Αττικής. Κλειστή λόγω χιονιού είναι η περιφερειακή οδόςΠάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκανσήμερα οι πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου ενώ αποκλεισμένα παραμένουν 20χωριά στα Τρίκαλα, έξι στην Καλαμπάκα και η Βροντού Σερρών....

Σταλευκά έχει ντυθεί η Θεσσαλονίκη,
ενώ μετ' εμποδίων γίνονται οι μετακινήσεις στηβόρεια Ελλάδα και κλειστά παραμένουν τα περισσότερα σχολεία σε δυτική καικεντρική Μακεδονία.
ΑποκλεισμέναχωριάΧιόνιαπέφτουν στην Φλώρινα, την Έδεσσα, τα Γιαννιτσά και στα ορεινά του νομούΘεσσαλονίκης.
Οιχαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν το πρωί στη Φλώρινα (-8 βαθμοί Κελσίου),την Κοζάνη (-6), την Αλεξανδρούπολη (-4), ενώ στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυροςέπεσε κάτω από το μηδέν (-1).
Σευψόμετρο 1040 μέτρωναποκλεισμένοι παραμένουν από χθες το μεσημέρι οι 100 περίπου κάτοικοι τηςακριτικής Βροντούς Σερρών.
Λόγωέντονης χιονόπτωσης είναι αποκλεισμένα 20 χωριά στο δήμο Πύλης των Τρικάλων,καθώς επίσης έξι ορεινά χωριά του δήμου Καλαμπάκας.
Στονοικισμό Ορμενίου της Ορεστιάδας πλημμύρισαν μέχρι στιγμής συνολικά 80 σπίτιακαι απεγκλωβίστηκαν συνολικά 27 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε σπίτια συγγενώντους.
Τηνίδια ώρα, στο νομό Καρδίτσας, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, υπερχείλισανποτάμια και ρέματα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αγροτικές και πεδινές περιοχέςσε έκταση 2.000 στρεμμάτων.
Χωρίςρεύμα και σταθερή τηλεφωνία παραμένουν οι κάτοικοι του δήμου ΑργιθέαςΚαρδίτσας, ενώ προβλήματα ηλεκτροδότησηςπαρατηρούνταιστα χωριά Νεοχώρι, Καλύβια Πεζούλα, Μορφοβούνι, Κρυονέρι και Πλακωτό του ίδιουνομού, καθώς, και στο χωριό Γλυκομηλιά του δήμου Καλαμπάκας.
Κλειστοίδρόμοι
Σύμφωναμε νεότερη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., λόγω αυξημένης στάθμης του νερού στον Έβρο,διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Βιολογικού ΚαθαρισμούΚομοτηνής, στον επαρχιακό δρόμο Παραδήμης - Κρανοβουνίου και στιςδιαβάσειςτων ποταμών Τραύου (περιοχή Ν. Καλλίστης και γέφυρα Γλυκόνερου), Ηφαίστου,Κάλχα, Ποντικόρεμα (μεταξύ Αρριανών και Φιλύρας), Σκαλώματος, Δοκού, Λίσσου(περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού), Γρατίνης, Λοφάριου- Στρύμης και Διώνης - Αετοκορυφής.
Επίσης,λόγω των ισχυρών ανέμων, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδόΠοταμιάς - Μάνδρας, καθώς επίσης στον οδικό άξονα των ελληνοτουρκικών συνόρων(μέσω συνοριακού Σταθμού Καστανέων), καθώς η γέφυραΑδριανουπόλεως,στο τουρκικό έδαφος, κατακλύστηκε από νερά. Στη Θεσσαλονίκη, για προληπτικούςλόγους παραμένει κλειστός ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου.
Εξάλλου,στη Θεσσαλία, κλειστοί για τα οχήματα παραμένουν οι επαρχιακοί δρόμοι Δράκειας- Χανίων, Δολίχης - Λιβαδιού, Κλοκοτού - Προαστίου (ύψος γέφυρας Κλοκοτού), οιεθνικοί δρόμοι Μουζακίου - 'Αρτας (από το 10ο έως το 25ο χλμ., θέση Τύμπανοςπρος Δυτική Αργιθέα), Μουζ
Keywords
Τυχαία Θέματα