Μόνο που δεν πιάστηκαν στα χέρια, Κασιδιάρης - Δριβελέγκας στη Βουλή

Ο Προεδρεύων αφαίρεσε το λόγο από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, όταν αυτός χαρακτήρισε τους βουλευτές της συγκυβέρνησης «προδότες, πουλημένους, κλέφτες και απατεώνες», και «λαμόγια» ειδικότερα τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.... «Να σηκωθούν να φύγουν, να ησυχάσει ο λαός από τραμπούκους και φασίστες» αντέδρασε
ο Προεδρεύων, Γιάννης Δριβελέγκας. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως καταργεί το Σύνταγμα με την προφυλάκιση 6 βουλευτών της Χρυσής Αυγής. «Έχω το λόγο να μιλήσω, αλλά σε ποια Βουλή; Αποτελείται όχι από 300 αλλά 294 βουλευτές… Και ξέρω πως επεξεργάζεστε ανθελληνικά σχέδια, να μα θέσετε εκτός νόμου» είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Ο Προεδρεύων του ζήτησε να μιλήσει επί του νομοσχεδίου (για αγροτικά θέματα) και τότε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προέβη σε ένα ανεξέλεγκτο παραλήρημα… «Ποιο νομοσχέδιο; Είναι παράνομο! Όπως παράνομα είναι τα μέτρα του μνημονίου» αντέδρασε, προσθέτοντας: «Εγώ όσο μένω ελεύθερος – γιατί ξέρω υπάρχει βρώμικο σχέδιο εναντίον μου… - θα έρχομαι στην αίθουσα για να λέω την αλήθεια. Είστε όλοι προδότες και πουλημένοι, κλέφτες και απατεώνες!» είπε με έμφαση προκαλώντας πανδαιμόνιο στην αίθουσα και απευθυνόμενος ειδικότερα προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαμαρτύρονταν τους χαρακτήρισε…«λαμόγια ΠΑΣΟΚ-ντζήδες».
Έντονη ήταν η αντίδραση του Προεδρεύοντος Γιάννη Δριβελέγκα ο οποίος του αφαίρεσε αμέσως το λόγο. «Να μη γραφούν αυτά στα πρακτικά. Παραβιάζεται το άρθρο 79… Σας αφαιρώ το λόγο. Κλείστε το μικρόφωνο. Να διαγραφούν από τα πρακτικά» είπε και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής σημείωσε… «Κι αν νομίζεται πως είναι παράνομη η Βουλή έχετε ένα τρόπο..., να σηκωθείτε να φύγετε να ησυχάσει και ο ελληνικός λαός».

«Εσύ να ντραπείς και βγάλε το χέρι από την τσέπη. Ακούς τι σου λέω; Ορίστε μας. Τραμπούκοι! Είναι παράνομη η Βουλή; Να σηκωθούν να φύγουν. Να ησυχάσει ο λαός από ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ και ΦΑΣΙΣΤΕΣ» είπε με νόημα ο κ. Δριβελέγκας και χαρακτηριστικό της έντασης του ήταν το γεγονός πως επαναλάμβανε πολλές φορές τις ίδιες προτάσεις.

Στο τέλος ο Αντιπρόεδρος της Βουλής ζήτησε συγνώμη για τον τόνο του από το Σώμα και η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα