ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ Η ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ...

Τις πιθανές συνέπειες από την αδυναμία της κυβέρνησης να αποπληρώσει τις δανειακές ανάγκες της χώρας σκιαγράφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας μάλιστα ότι «οποιοδήποτε...
υπονοούμενο μη πληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ θα είναι εγκληματικό για τη χώρα».

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», «οι συνέπειες είναι η άμεση και άτακτη χρεοκοπία».

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της λίστας μεταρρυθμίσεων της νέας κυβέρνησης, ο κ.
Μητσοτάκης ανέφερε ότι «το ζήτημα εξορθολογισμού του ΦΠΑ είναι σωστό, μπορεί να έχει κάποιο κόστος αλλά πρέπει να δρομολογηθεί, αλλά ο φόρος λίπους δοκιμάστηκε στη Δανία και απέτυχε παταγωδώς, δεν έβγαλε λεφτά και προκάλεσε πολύ μεγάλη αντίδραση, σχεδόν γελοιοποίησε την κυβέρνηση».

«Καλό είναι να κάνουν λίγη έρευνα όσοι εισηγούνται αυτά τα μέτρα, καθώς όταν αυτά τα μέτρα απομονώνονται και αποτελούν τον κεντρικό πυλώνα μιας πολιτικής τότε είναι που στερείται η διαπραγματευτική θέση της χώρας σοβαρότητα», επισήμανε.

Αναφορικά με τις δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας, ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε πως θα χρειαστούν το επόμενο 18μηνο 35 δισ. ευρώ. «Η μερική αποδέσμευση της δόσης του 1,9 δισ. θα μας λύσει το πρόβλημα για ένα με δυο μήνες», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «από εκεί και πέρα, αν η χώρα δεν αποκτήσει κανονική πρόσβαση στις αγορές, όπως είχε δρομολογηθεί επί δικών μας ημερών, τότε μονίμως θα είναι εξαρτημένη από διακρατικό δανεισμό τύπου πρώτου και δεύτερου Μνημονίου».

«Αυτή τη στιγμή δεν κινούμαστε σε τροχιά πλεονασμάτων, κινούμαστε σε τροχιά ελλειμμάτων. Όταν η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει ότι ήδη το πρωτογενές πλεόνασμα, που με τόσο κόπο και θυσία των Ελλήνων πολιτών είχε δημιουργηθεί, εξανεμίζεται, είναι προφανές ότι αν συνεχίσουμε σε αυτήν την υστέρηση των εσόδων θα χρειαστούν μέτρα», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα