Μετά τη λίστα Λαγκάρντ έρχεται η λίστα Λιχτενστάιν

Μετά τη λίστα Λαγκάρντ έρχεται η λίστα Λιχτενστάιν, με Έλληνες καταθέτες στη μικροσκοπική χώρα – η οποία θεωρείται όμως «φορολογικός παράδεισος» – έγινε γνωστή το 2007, ενώ το 2008 ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Α. Μπέζας υποσχέθηκε ότι θα υποβάλει αίτημα προς τις γερμανικές
αρχές για την αποστολή ονομάτων και Ελλήνων καταθετών που είχαν στη διάθεσή τους....
Για αρκετό διάστημα όμως δεν έγινε τίποτα, ώσπου το 2010 έγινε γνωστό ότι η λίστα είχε περιέλθει
σε ελληνικά χέρια. Όπως εκτιμάται από το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, βάσιμες υποψίες για φοροδιαφυγή υπάρχουν για 4.500 Έλληνες με παχυλές καταθέσεις στο Λιχτενστάιν και στο Λουξεμβούργο, τα ονόματα των οποίων υπάρχουν στις λίστες που έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές αρχές.
Λίστες όμως υπάρχουν και για 100 Έλληνες ιδιοκτήτες πολυτελών σκαφών αναψυχής στην Ολλανδία, όπως και για 600 -συμπατριώτες μας επίσης- ιδιοκτήτες πανάκριβων ακινήτων στη Μ. Βρετανία! Η αξία των σκαφών αναψυχής κυμαίνεται μεταξύ 500.000 ευρώ και 4.000.000 ευρώ, ενώ η αξία των ακινήτων στο Λονδίνο φθάνει μέχρι και τα 3 εκ. ευρώ. Μάλιστα, όσον αφορά τα σκάφη αναψυχής στην Ολλανδία, φέρεται να έχει ξεκινήσει ήδη διαδικασία αποστολής σημειωμάτων στους ιδιοκτήτες τους, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα