Κυριακάτικα απανθίσματα 6/1/2013

12:14 6/1/2013 - Πηγή: Olympia

γραφει ο αρισταρχος

Και αυτή την εβδομάδα που μας πέρασε την ειδησεογραφία μονοπώλησε η λίστα Lagarde. Και οι σημερινές στο σύνολό τους εφημερίδες έχουν για κύριο άρθρο την λίστα. Θεωρώ πως αρκετά μιλήσαμε για το θέμα. Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη. Γι αυτό και το αποφεύγω παντελώς.

Κ.Δημοκρατία- Ακίνητα: αναμένεται νέα πτώση τιμών 25% και… χάος- Ήδη η πτώση είναι σε σχέση με το “σωτήριον έτος” 2009 της τάξεως του 60%. Δεν κατάλαβα για μηδενισμό πάει; Και για να σοβαρευτούμε. Αν χαρίσεις μια βίλα ενός εκατομμυρίου

σε έναν άνεργο έχει λεφτά για μεταβιβάσεις, εφορία και ΦΑΠ και χαράτσια και τεκμήρια; Ο μπάρμπα-Γιάννης συνήθιζε να λέει ”ότι έχεις είναι μπελάς”. Ψέματα; Όσο για το χάος, οσονούπω… .

-Τα παιδιά (μας) “ψάχνονται” στο Europass με 700.000 βιγραφικά πτυχιούχων-. Μια απλή θλιβερή επαλήθευση για όσα περίπου ξέρουμε όλοι μας. Το ξέρουμε, το βλέπουμε, το επιδιώκουμε (προκειμένου να μην τα βλέπουμε άνεργα) και τίποτε δεν κάνουμε. Απλά αναθεματίζουμε. Λέτε ν’ αλλάξει κάτι; Μάλλον η τρίτη μεγάλη μετανάστευση. Αυτή την φορά η αφρόκρεμα της νεολαίας.

-Τα “ελατωματικά” όπλα (οι υπερτιμολογήσεις και οι προμήθειες) που τίναξαν την κοινωνία στον αέρα- Και από τόσες αρπαχτές, εμπόρους όπλων, μεσάζοντες και τόσες υπογραφές του ΚΥΣΕΑ μόνο ο Άκης έφαγε;

ΤΟ ΒΗΜΑ- πως η χώρα μπορεί να ξεπεράσει την κατάθλιψη του μνημονίου- Αυτό τώρα τι είναι, άσκηση για δυνατούς λύτες; Συνήθως αυτός που δημιουργεί εσκεμμένα κάτι έχει και το κλειδί. Γιατί δεν ρωτάμε τον GAP; Κάτι θα ξέρει, καθηγητής είναι ο πρώην.

-Πράσινο φως Σαμαρά για ΑΟΖ- Πράσινο φως έδωσε ή πήρε; Τους καλούς μας γείτονες τους ρώτησε; Εκτός κι αν εννοούμε την ΑΟΖ της λίμνης Πλαστήρα.

-Συναγερμός για τα τζάκια στις πόλεις- Καπνίζουν έ; Καπνίζουν πολύ και παράγουν τοξικό νέφος. Τι περιμένετε, φόρος σαν τις πισίνες. Η καπνιά με λίγη καλή θέληση φαίνεται κι απ’ το Google.

ΤΟΠΑΡΟΝ- Σαμαράς:Το 2013 θα κάνουμε το άλμα προς το μέλλον- Πρόσεχε μόνο μην κάνουμε μακρύ άλμα και βγούμε πολύ πέρα από το σκάμα και χάσουμε την doomsday του 2016.

-Περιβάλλον πρωθυπουργού. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μεγάλες θεσμικές αλλαγές- Έτσι όπως γίναμε και τους θεσμούς να βγάλετε θα σας κοιτάζουμε σαν χάνοι και θα σας ψηφίζουμε σαν ταούκια. Μόνο προσοχή μην σας δούμε σαν χρυσόψαρα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ -με νοθευμένα καύσιμα 20% των πρατηρίων/έξαρση του λαθρεμπορίου- Μα καλά η εξίσωση θέρμανσης-κίνησης γι αυτό δεν έγινε; Ή ήταν κόλπο grosso για να δείτε πόσα τζάκια υπάρχουν και να τα φορολογήσετε σαν είδος πολυτελείας. Από σας τα σαΐνια όλα να τα περιμένουμε.

REAL -“Στο σφυρί” η βίλλα της Δήμητρας- Το “κολόσπιτο” που έλεγε ο σχωρεμένος ο Γιαννόπουλος έ; Δεν της φτάνει φαίνεται της καϋμενούλας η πρωθυπουργική σύνταξη έ; Θα της την μείωσαν πολύ. Πόσο ποιος να ξέρει. Θα τόκαναν 700ευρώ και που να φτάσουν. Υπομονή κούκλα μου η μανούλα μου παίρνει μόλις 330ευρούλια και που να τα κολλήσει η φουκαριάρα. Βλέπεις; Έχει και χειρότερα!

-Δημήτρης Βογιατζής: τον σκότωσε η ανεργία- Έχετε ακουστά; Όχι! Αυτοκτόνησε γιατί ήταν άνεργος ούτε αυτό το ξέρετε. Δεν βαριέσαι όμως, μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας. Οι υπόλοιποι κρατηθείτε μην αυτοκτονείτε, ο πρωθυπουργός είπε θα κάνουμε οικονομικό άλμα το 2013. Ετοιμάστε τα κλαρίνα.

-25 ανατροπές αποφασίστηκαν σε κλειστή σύσκεψη Ράϊχενμπαχ-τρόϊκας στις Βρυξέλες- να θυμηθούμε λίγο Βασίλη Παπακωνσταντίνου; Φοβάμαι όλα αυτά πως θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα….

ΑΥΓΗ – Οικονομία: Γιατί χαίρεται ο Σαμαράς; Τι ερωτήσεις είναι αυτέ βρε! Σκάσε και γράφε!

ΘΕΜΑ- Ο παππούς πήρε την ΔΕΗ απ’ τους ΝΑΖΙ και ο εγγονός έφερε την τρόϊκα- Ο λόγος βέβαια για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Βρε τι μαθαίνει κανείς άμα και όταν θέλει. Πάντως, κατά μάνα κατά κύρη… που λέει κι ο σοφός λαός.

-Επέστρεψε εν κρυπτώ και τον φυλάνε οκτώ- Γιατί σας ξενίζει; Ξέρετε πόσο είναι το βάρος του σε χρυσό; Για υπολογίστε. Όσο το βάρος ενός… CD Lagarde!

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ “Ξεβράκωμα” του πρωθυπουργού από τον Μητσοτάκη. Καλά τι νομίσατε πως ο επίτιμος το ξέχασε; Κι ας πέρασαν είκοσι χρόνια. Εκείνος πως και πως περίμενε να γίνει πρωθυπουργός. Εύκολα καταπίνεται; Και μάλιστα από έναν… επίτιμο!

ΒΡΑΔΥΝΗ -ΙΚΑ:Οι ρυθμίσεις φωτιά- Πόσο φωτιά μπορούν να γίνουν όταν οι μειώσεις των παροχών σε είδος και χρήμα( βλέπε συντάξεις, φάρμακα, περίθαλψη) έχουν ήδη ξεπεράσει το όριο αυτανάφλεξης. Φωτιά στα μπατζάκια μας που λεν δηλαδή.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ- Καμιά αναμονή-οργανωμένη πάλη/κόντρα στον νέο αντικαϊκό πόλεμο Αρκεί να μην πρωτοστατήσουν οι συνδικαλιστάρηδες με την ανώτατη εργασιακή ευαισθησία.

ΝΙΚΗ –Αυθαίρετα:Μόνιμη λύση με 5 κινήσεις-ματ Φίλε, με λεφτά και πύργο νομιμοποιείς την σήμερον ημέρα. Το θέμα είναι το μπαγιόκο. Πόθεν θα εξευρεθεί. Αν η γιαγιά τους τάκρυβε στα μπαούλα που σημάδεψε ο αρχηγός ας μάθει ότι το 99% δεν έχει να φάει. Και η νομιμοποίηση αυθαιρέτων για τους έχοντες απευθύνεται.

ΤΟ ΧΩΝΙ Θέλουν να κλείσουν 2500 περίπτερα- Όχι ρε παιδιά για τον Θεό. Το περίπτερο είναι Ελληνική ιστορία και κολλημένο στην κουλτούρα μας. Πως θα εξυπηρετείτε ψηφοφόρους και δικά σας παιδιά; Παν τα ταξί, τα φορτηγά τώρα και τα περίπτερα; Θεό δεν έχετε.

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ Γ.Νταλάρας: Ο διαχωρισμός μνημονιακών αντιμνημονιακών οδηγεί σε ανθρωποφαγία. Γιωργάκη μου κάποτε νέοι τρέχαμε στις συναυλίες σου και καίγαμε τα χέρια μας με τα τσακμάκια. Μέχρι που η Ελλάδα χωρίστηκε σ’ αυτά τα δύο στρατόπεδα. Αλλά ο πραγματικός διαχωρισμός είναι το ποιος κάηκε και καίγεται από αυτό το διαολομνημόνιο, ποιος τσουρουφλίζεται απλώς και ποιος δεν πήρε χαμπάρι για να θυμηθώ την Δημοκρατία που γράφει πως δώσαμε 400εκατομύρια για smart phones & tablets. Κατάλαβες τώρα Γιωργάκη ποιοι μπαίνουν στην μηχανή του κιμά; Μεγάλε εκφραστή του λαϊκού άσματος που μας σημάδεψες θανάσιμα σαϊτεύοντας τις καρδιές μας με παραπονεμένα λόγια… .

Η ΕΛΛΑΔΑ -Αδειάζει τα σχολεία το μεροκάματο της κρίσης(το 12.1% των μαθητών για να βοηθήσει την οικογένεια στην επιβίωση –Το άφησα επίτηδες τελευταίο γιατί νομίζω πως είναι το υπερ-απάνθισμα της εβδομάδας. Εκεί που νιώσαμε πως το τρισκατάρατο φάντασμα της αγραμματοσύνης μας άφησε χρόνους, νάτο! Εγκαταλείπουν το σχολείο για να δουλέψουν, παιδιά, γιατί ο μπαμπάς και η μαμά τα στέλνουν στο σχολείο νηστικά και αυτά λιποθυμούν από την πείνα, εν έτη 2012. Μάλιστα κύριε! Που θάλεγε κι ο σχωρεμένος ο Ζαμπέτας. Το μόνο που θέλω είναι να θυμήσω την ρήση “όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή”. Και την δική μου ατάκα “ο αναλφαβητισμός είναι το όπιον του λαού”.

αἰέν ἀριστεύειν


Keywords
το χωνι, νέα, φαπ, τεκμηρια, europass, κυσεα, gap, φως, σαμαρας, αοζ, google, καθημερινη, real, αυγη, δεη, ναζι, ωρα, νικη, λύση, αυθαιρετα, χωνι, ταξι, ελλαδα, smart, tablets, σχολεια, Αντωνης Σαμαρας, εφημεριδες, μνημονιο, ικα, κλειστα σχολεια, www.google.gr, χαρατσι δεη, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, βασεις 2012, φωτια, αλλαγη ωρας 2012, αμα, κοινωνια, europass, νομιμοποιηση αυθαιρετων, το θεμα, ακινητα, βημα, δημοκρατια, εφορια, θεμα, καταθλιψη, νταλαρας, οικονομια, τζακια, φως, ωρα, smart, αρθρο, ακης, ανεργια, απλα, βιλα, βογιατζης, βιλλα, γινει, δειτε, δικη, ευκολα, ειπε, εβδομαδα, εσκεμμενα, ετη, ζαμπετας, ειδος, εικοσι, υπομονη, καιγεται, κυσεα, κλαρινα, λεφτα, λύση, λογο, μαμα, ματ, ναζι, νοθευμενα καυσιμα, ξερετε, οικογενεια, οκτω, παιδια, παπακωνσταντινου, περιβαλλον, ρηση, πισινες, ρυθμισεις, συνταξη, σχολειο, τι ειναι, τριτη, φαπ, φαρμακα, φιλε, φτανει, φορα, φορτηγα, χαος, δημητρης, ερωτησεις, χωρα, καηκε, καρδιες, tablets, χαιρεται, χερια, γιαγια
Τυχαία Θέματα