Με τον Ολάντ συναντάται ο Βενιζέλος…



Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να συμμετάσχει στο «Φόρουμ Ευρωπαίων Προοδευτικών» που διοργανώνουν από κοινού το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Ίδρυμα Jean-Jaurès, το Σάββατο. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο...
του φόρουμ, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ και τον Πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερο. Ο κ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει σε συνάντηση εργασίας με τους ηγέτες του γαλλικού (Harlem Désir) του ισπανικού (Alfredo Pérez Rubalcaba) και του πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (António José Seguro).

Στην συνάντηση θα μετάσχουν επίσης ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz και οι οικονομολόγοι Daniel Cohen και Jean Pisany-Ferry.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα λάβει μέρος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με τίτλο «Να αναπροσανατολίσουμε την Ευρώπη προς την Ανάπτυξη και την Απασχόληση», την οποία θα συντονίσει ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Jean-Jaurès, Gilles Finchelstein. Στο πάνελ, εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα συμμετέχουν οι:

Catherine Trautmann, ευρωβουλευτής του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), πρώην δήμαρχος Στρασβούργου και πρώην υπουργός Πολιτισμού
Guglielmo Epifani, επικεφαλής του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος (PD)
António José Seguro, επικεφαλής του πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS)
Bernadette Ségol, γενική γραμματέας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (CES)
Emma Reynolds, βουλευτής του βρετανικού Εργατικού Κόμματος (LP)

Παρέμβαση στη συζήτηση θα κάνει και ο Πρόεδρος της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου Hannes Swoboda.

Ο κ. Βενιζέλος θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που παραθέτουν ο Γάλλος πρωθυπουργός Jean-Marc Ayrault και ο ηγέτης του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Harlem Désir στους επικεφαλής των σοσιαλιστικών κομμάτων που μετέχουν στο φόρουμ.

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι σοσιαλιστές ηγέτες που μετέχουν στο φόρουμ θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας François Hollande που θα τους δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων.

Στο "Φόρουμ των Ευρωπαίων Προοδευτικών" μετέχουν επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jacques Delors, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και νυν Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευρωπαϊκών Προοδευτικών Σπουδών (FEPS) Massimo D'Alema, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) Sergei Stanishev, ο γενικός γραμματέας του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) Alfredo Pérez Rubalcaba, ο Πρόεδρος του ουγγρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (MSzP) Attila Mesterhazy, κ.ά.
Keywords
Τυχαία Θέματα