Μαυραγάνης: Σύντομα θα έχουμε απτά αποτελέσματα στον τομέα της φοροδιαφυγής

Την ανάγκη άμεσης επάνδρωσης των ελεγκτικών μηχανισμών επισήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης εξηγώντας ότι «τα τελευταία δύο χρόνια ο μηχανισμός έχασε μεγάλο αριθμό ελεγκτών»...

Επιπροσθέτως, τόνισε ότι οι κλήσεις για εξηγήσεις προς όσους περιλαμβάνουν οι «λίστες εμβασμάτων» και δεν δικαιολογούν τα ποσά έχουν ξεκινήσει ενώ επανέλαβε ότι σύντομα θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα από την προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής.

Ειδικότερα, ο κ. Μαυραγάνης απαντώντας στην Βουλή
σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σίμου Κεδίκογλου για τις offshore εταιρίες που εντοπίστηκαν στην Κύμη Ευβοίας, είπε: «Το καθεστώς ελέγχου με τις εξωχώριες εταιρίες είναι προβληματικό καθώς υπάγονται σε τοπικές Δ.Ο.Υ που δεν έχουν την δυνατότητα ελέγχου. Ξεκινήσαμε από το Κρανίδι, συνεχίσαμε με Κυμη και θα πάμε σε άλλες περιοχές με διαπεριφερειακά κέντρα ώστε να καταγραφούν όλες οι παραβάσεις».

Πρόσθεσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να επιλυθούν οι υποθέσεις ιδιωτών με αδικαιολόγητο πλουτισμό, γι αυτό και «ζητήσαμε προσλήψεις 50 ελεγκτών».

«Η προσωπική μου προσπάθεια είναι να πετύχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα στον τομέα της πάταξης φοροδιαφυγής γιατί μόνο έτσι θα απαλλάξουμε από τα βάρη τους πολίτες. Είμαστε προσεκτικοί και θα το διαπιστώσετε σύντομα» είπε.
Keywords
Τυχαία Θέματα